Уцјењује ли влада Митал?

Министарство индустрије и Влада уцјењивали су Арселор Миттал, преноси портал Капитал. Уцјене су у вези са новим улагањима и висином концесионе накнаде. У министарству емантују такве тврдње.

Република Српска 30.06.2017 | 19:47
Уцјењује ли влада Митал?
Министарство индустрије, енергетике и рударства Републике Српске за експлоатацију рудника Омарска условило је “Арцелор Миттал” знатно већом концесионом накнадом, на шта су представници компаније одговорили контраусловом – прије инвестирања, ријешити питање приватизације Рудника жељезне руде “Љубија”, пренио је портал Капитал.

Исте информације говоре да би у Миталу пристали и на повећање концесионе накнаде на пет одсто али да у моменту када се не зна шта ће бити са државним акцијама у РЖР Љубија нико у овој компанији не размишља о новим улагањима.

У министарству индустрије демантују да су условљавали Митал.

У синдикату Митала страхују да би се прича око концесионе накнаде и улагања односно неулагања у нова истраживања и копање руде могла преломити преко ледја радника. Без скорог завршетка питања приватизације у РЖР-е, пријети опасност од отказа јер неће бити довољно руде, размишљају у синдикату ове компаније.

У медјувремену је на сједници Ууправног одбора Арцелор Митала 27. јуна донесена одлука о исплати добити оснивачима за период од 2014. до 2016. године у износу од 6,25 милиона КМ, у омјеру 51 одсто за “АрцелорМиттал” и 49 одсто РЖР “Љубија.

(БН телевизија)  

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Паметном доста

30.06.2017 18:22

За двије године добит 6 милиона КМ, од цега 51% припада Митал? Па људи да ли је могуце да ову дрзаву ко није видио није ни ј...!

ОДГОВОРИТЕ
Name

подршка влади

01.07.2017 07:53

Растурите гадове из митала јер не плаћају реалан порез,Павића и његов шљам на робију.

ОДГОВОРИТЕ