Ucjenjuje li vlada Mital?

Ministarstvo industrije i Vlada ucjenjivali su Arselor Mittal, prenosi portal Kapital. Ucjene su u vezi sa novim ulaganjima i visinom koncesione naknade. U ministarstvu emantuju takve tvrdnje.

Republika Srpska 30.06.2017 | 19:47
Ucjenjuje li vlada Mital?
Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske za eksploataciju rudnika Omarska uslovilo je “Arcelor Mittal” znatno većom koncesionom naknadom, na šta su predstavnici kompanije odgovorili kontrauslovom – prije investiranja, riješiti pitanje privatizacije Rudnika željezne rude “Ljubija”, prenio je portal Kapital.

Iste informacije govore da bi u Mitalu pristali i na povećanje koncesione naknade na pet odsto ali da u momentu kada se ne zna šta će biti sa državnim akcijama u RŽR Ljubija niko u ovoj kompaniji ne razmišlja o novim ulaganjima.

U ministarstvu industrije demantuju da su uslovljavali Mital.

U sindikatu Mitala strahuju da bi se priča oko koncesione naknade i ulaganja odnosno neulaganja u nova istraživanja i kopanje rude mogla prelomiti preko ledja radnika. Bez skorog završetka pitanja privatizacije u RŽR-e, prijeti opasnost od otkaza jer neće biti dovoljno rude, razmišljaju u sindikatu ove kompanije.

U medjuvremenu je na sjednici Uupravnog odbora Arcelor Mitala 27. juna donesena odluka o isplati dobiti osnivačima za period od 2014. do 2016. godine u iznosu od 6,25 miliona KM, u omjeru 51 odsto za “ArcelorMittal” i 49 odsto RŽR “Ljubija.

(BN televizija)  

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Pametnom dosta

30.06.2017 18:22

Za dvije godine dobit 6 miliona KM, od cega 51% pripada Mital? Pa ljudi da li je moguce da ovu drzavu ko nije vidio nije ni j...!

ODGOVORITE
Name

podrška vladi

01.07.2017 07:53

Rasturite gadove iz mitala jer ne plaćaju realan porez,Pavića i njegov šljam na robiju.

ODGOVORITE