Најтоплије мјесто на свијету, прави изазов за туристе

Долина смрти, пустиња у источној Калифорнији, једно је од најтоплијх места на планети. И док тамошње становништво на 51 степен спушта ролетне и пали климе, много је оних који на ово место гледају као на туристичку атракцију.

Путовања 21.06.2017 | 13:07
Најтоплије мјесто на свијету, прави изазов за туристе
"На Земљи је врло мало места где температура прелази педесет степени, а Долина смрти је једна од њих“, истакао је метеоролог Џон Адеар из Националног метеоролошког завода САД.

"Када је температура већа, имамо више туриста“, изјавио је Мајк Орозо који ради у оближњем комплексу апартмана. Он је додао да локално становништво у шали лето назива "европском сезоном“, када туристи из Немачке, Француске и Шведске нагрну на Долину смрти како би осетили најтоплије место.

"Неки људи ово место доживе као патњу, други су еуфорични“, додаје фотограф Ед Керон.

"Док сам био млађи, долазио сам овде да тестирам себе са јако слабим залихама хране“, додаје он.

Температура скоро целе унутрашњост Калифорније премашује просек. Аеродроми у Лос Анђелесу и Лас Вегасу такође бележе невероватно високе температуре, 42 и 47 степени. У Лас Вегасу сваке године организује се тродневни музички фестивал на коме људи обично дехидрирају, па се вода бесплатно дели. Фестивал је у протеклих неколико година привукао 130 хиљада људи.

Чак и тамошњем становништву тешко падају високе температуре. И онда када мисле да нису жедни пију воду, како не би дехидрирали.

 Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар