Рајола побиједио, Донарума одлази из Милана!

Милан обавестио јавност да млади голман не остаје у клубу!

Фудбал 15.06.2017 | 21:45
Рајола побиједио, Донарума одлази из Милана!
Коначно, одлука је пала - Ђанлуиђи Донарума је одбио Милан и решио да напусти клуб.

Сага која је трајала месецима је данас завешна дуго чеканим састанком Милановог руководства и Донаруминог менаџера у клупским просторијама. Рајола је дошао са поруком да суперталентовани голман одбија услове које му је понудио Милан за наставак сарадње и после 40 минута напустио састанак.

То значи да Милан овог лета мора да прода Донаруму или ће следећег лета отићи без обештећења када му уговор исткене. Какву ће стратегију заузети Милан, знаће се наредних дана…

Подсетимо, Донаруми је понуђен уговор вредан 4.500.000 евра по сезони који би са бонусима могао да нарасте до 5.000.000 евра годишње. Није било довољно… Ина;е, до сада је yара]ивао 160.000 евра годипње. 

“Мино Рајола нас је обавестио да Ђанлуиђи не жели да продужи уговор са Миланом. То је одлука коју је донео играч”, рекао је Миланов директор Марко Фасоне после састанка.

Фасоне је потом мало детаљније објаснио ситуацију.

“Ја и директор Миралбели пре 10 дана играчу понудили више него занимљив уговор, са чак и јачим цифрама од оних које су се помињале по медијима. Он је направио процену која није била само економског карактера, већ техничког и професионалног. После тога нас је инфромисао да не жели да продужи уговор, тако да остаје у Милану до 30. јуна 2018. године”, рекао је Фасоне.

Миланов челник није крио разочарање оваквом одлуком.

“Изненађени смо јер смо се надали да ће Донарума бити дугогодишњи голман Милана у будућности и да ћемо око њега правити тим. Остаје горак укус, али морамо да наставимо даље”. 

Исувише кратко, само две сезоне, навијачи Милана могли су да уживају у интервенцијама Ђанлуиђија Донаруме.

Осамнаестогодишњи чувар мреже, кога је крајем 2015. "у ватру" гурнуо Синиша Михајловић, обавестио је клуб да неће продужити уговор са Миланом, што значи да клуб може да га прода овог лета или најкасније у јануару, или да га следећег јуна изгуби уз минималну одштету.

Донарумин агент, чувени Мино Рајола, сигурно већ има отворене комбинације са највећим клубовима Европе, а италијански медији верују да су фаворити за потпис "новог Буфона" Пари сен Жермен и Реал Мадрид.

Извршни директор Милана Марко Фасоне рекао је новинарима да је одлука о одласку Донарумина и да је суперталентовани чувар мреже (дебитовао у Серији А са 16 година и 242 дана, а за "А" репрезентацију Италије са једва 18 година) одбио понуду из економских, али и професионалних разлога.

"Надали смо се и били уверени да је Донарума голман који ће повести Милан у будућност и око кога ћемо градити екипу. Његова одлука оставља горак укус у устима, али шта је, ту је. Морамо даље без њега", изјавио је Фасоне.

"Росонери" су му нудили годишњу плату од 4,5 милиона евра, али је наводно Рајола желео да нови уговор садржи клаузулу о прекиду сарадње за само 10 милиона евра ако се Милан не пласира у Лигу шампиона.

Седмоструки првак Европе наредне сезоне ће играти квалификације за Лигу Европе, након три године потпуног одсуства са евросцене.

Учесник Лиге шампиона последњи пут је био у сезони 2013/14, када су црвено-бели дрес носили Кака, Балотели, Робињо...

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар