Мекгрегор вс Мејведер - спектакл од пола милијарде!

Бивши светски шампион у боксу Флојд Мејведер заказао је борбу против УФЦ шампиона Конора Мекгрегора у боксерском мечу у Лас Вегасу.  Боксерски спектакл 26. августа у Лас Вегасу! Бивши светски шампион Флојд Мејведер састаће се у рингу са са Ирцем Конором Мегрегором, звездом мешовитих борилачких вештина и шампиона лаке категорије ултимат фајта.

Остали спортови 17.06.2017 | 15:30
Мекгрегор вс Мејведер - спектакл од пола милијарде!
Американац и Ирац ће се борити 26. августа, а сваки од бораца могао би да заради по 100 милиона долара.

Мејведер се пре две године повукао из професионалног бављења боксом непоражен после 49 мечева чиме је изједначио рекорд Рокија Марсијана од 49-0.

Мејведер је борбу потврдио објавом на Твитеру где је написао "Званично је". Мекгрегор никада није професионално боксовао, а већ је раније изазивао Мејведера да се боре у октагону под правилима мешовитих борилачких вештина.

Председник УФЦ асоцијације Дејна Вајт рекао је да преговори о борби трају већ неко време и да су прошли глатко.

"Не кажем да ће победити Мејведер, нити да ће победити Мекгрегор. Али разлог због ког је Конор Мекгрегор тако велики је што ће се борити са било киме, било где и било када. Он ће то урадити и са Флојдом Мејведером и пробаће да га нокаутира.

Американац се први пут из професионалног боксовања повукао 2008. године после 39 победа, да би потом наставио да боксује још седам година пре другог повлачења 2015. године.

Мејведер је рекао да Мекгрегор "нема шансе за победу". Процењује се да би меч између двојице бораца скупа са њиховим зарадама и тв правима могао да вреди чак пола милијарде долара.

Медији спекулишу да би обојица могли да зараде по 100 милиона евра од борбе, која би могла да буде једна од најскупљих у историји бокса.

Мејведер је бивши боксерски шампион у пет категорија и сматра се најбољим боксером своје генерације, а непоражен је у 49 борби.

Мегрегор никада није професионално босковао, а у новембру 2016. године постао је шампион ултимат фајта (УФЦ). Он је првобитно изазвао Мејведера на борбу по правилима мешовитих борилачких вештина.

Државна спортска комисија Калифорније издала је Мегрегору боксерску лиценцу у децембру, па Ирац може да боксује у САД.

Председник УФЦ Дејна Вајт рекао је да су преговори о борби са Мејведером трајали неко време.

"Све је протекло глатко. Флојд Мејведер се окружио паметним људима и постигли смо договор. Немогући договор сада је постигнут. Мегрегор је велики због тога што жели да се бори са свима, било где, било када. Покушаће да нокаутира Мејведера. Флојд Мејведер има 40 година и увек је имао проблема са леворуким боксерима. Конор Мегрегор има 28 година и леворук је. Када Конор удари људе, они падну", рекао је Вајт.

Мегрегор је остварио 21 победу и претрпео три пораза.

"Конор је 100 одсто сигуран да ће победити, а ја сам одавно престао да сумњам у њега", рекао је Вајт.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар