Mekgregor vs Mejveder - spektakl od pola milijarde!

Bivši svetski šampion u boksu Flojd Mejveder zakazao je borbu protiv UFC šampiona Konora Mekgregora u bokserskom meču u Las Vegasu.  Bokserski spektakl 26. avgusta u Las Vegasu! Bivši svetski šampion Flojd Mejveder sastaće se u ringu sa sa Ircem Konorom Megregorom, zvezdom mešovitih borilačkih veština i šampiona lake kategorije ultimat fajta.

Ostali sportovi 17.06.2017 | 15:30
Mekgregor vs Mejveder - spektakl od pola milijarde!
Amerikanac i Irac će se boriti 26. avgusta, a svaki od boraca mogao bi da zaradi po 100 miliona dolara.

Mejveder se pre dve godine povukao iz profesionalnog bavljenja boksom neporažen posle 49 mečeva čime je izjednačio rekord Rokija Marsijana od 49-0.

Mejveder je borbu potvrdio objavom na Tviteru gde je napisao "Zvanično je". Mekgregor nikada nije profesionalno boksovao, a već je ranije izazivao Mejvedera da se bore u oktagonu pod pravilima mešovitih borilačkih veština.

Predsednik UFC asocijacije Dejna Vajt rekao je da pregovori o borbi traju već neko vreme i da su prošli glatko.

"Ne kažem da će pobediti Mejveder, niti da će pobediti Mekgregor. Ali razlog zbog kog je Konor Mekgregor tako veliki je što će se boriti sa bilo kime, bilo gde i bilo kada. On će to uraditi i sa Flojdom Mejvederom i probaće da ga nokautira.

Amerikanac se prvi put iz profesionalnog boksovanja povukao 2008. godine posle 39 pobeda, da bi potom nastavio da boksuje još sedam godina pre drugog povlačenja 2015. godine.

Mejveder je rekao da Mekgregor "nema šanse za pobedu". Procenjuje se da bi meč između dvojice boraca skupa sa njihovim zaradama i tv pravima mogao da vredi čak pola milijarde dolara.

Mediji spekulišu da bi obojica mogli da zarade po 100 miliona evra od borbe, koja bi mogla da bude jedna od najskupljih u istoriji boksa.

Mejveder je bivši bokserski šampion u pet kategorija i smatra se najboljim bokserom svoje generacije, a neporažen je u 49 borbi.

Megregor nikada nije profesionalno boskovao, a u novembru 2016. godine postao je šampion ultimat fajta (UFC). On je prvobitno izazvao Mejvedera na borbu po pravilima mešovitih borilačkih veština.

Državna sportska komisija Kalifornije izdala je Megregoru boksersku licencu u decembru, pa Irac može da boksuje u SAD.

Predsednik UFC Dejna Vajt rekao je da su pregovori o borbi sa Mejvederom trajali neko vreme.

"Sve je proteklo glatko. Flojd Mejveder se okružio pametnim ljudima i postigli smo dogovor. Nemogući dogovor sada je postignut. Megregor je veliki zbog toga što želi da se bori sa svima, bilo gde, bilo kada. Pokušaće da nokautira Mejvedera. Flojd Mejveder ima 40 godina i uvek je imao problema sa levorukim bokserima. Konor Megregor ima 28 godina i levoruk je. Kada Konor udari ljude, oni padnu", rekao je Vajt.

Megregor je ostvario 21 pobedu i pretrpeo tri poraza.

"Konor je 100 odsto siguran da će pobediti, a ja sam odavno prestao da sumnjam u njega", rekao je Vajt.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar