49. ТВ Турнир шампиона - Добој 2017.

Европске легенде у Добоју уз Борац м:тел и Слогу! Дански Колдинг, словачки Татран Прешов, Санкт Петерсбург из Русије, Винтертур из Швајцарске, француски прволигаш Екс, белгијска Сасја, уз бањалучки Борац м:тел и домаћина Слогу биће учесници 49. ТВ турнира шампиона у Добоју.

Остали спортови 13.06.2017 | 10:30
49. ТВ Турнир шампиона - Добој 2017.
Сам поглед на клубове учеснике гарантује да ће публика на Стадиону спортских игара поново уживати у квалитетном рукомету, јер ће послије неколико година у Добој доћи истинске звијезде.

Највећа од њих свакако је нови тренер француског прволигаша, дугогодишњи капитен "пијетлова" Жером Фернандез са којима је освојио све што је могао. У саставу Колдинга су Бо Спелерберг, Константин Игропуло, Магнус Ландин Јакобсен и други.

Долазак легендарних рукометаша подсјетио је на најславније дане турнира када су најбоље екипе Европе са задовољством долазиле у Добој. Иако прошлогодишњи освајач ЦСМ из Букурешта неће бранити титулу, турнир је вјероватно најјачи још од 2012. године када је пехар однијела Барселона.

"Легендарни Васил Стинга више није у клубу, баш као ни комплетан менаџмент тима. Послали смо обавјештење новом руководству, али нисмо добили одговор, па више нисмо могли да чекамо", рекао је предсједник Организационог одбора турнира Енес Суљкановић за "Глас Српске".

Организатор је на вријеме ријешио најважније питање, а да турнир још ужива велики углед у Европи говори и податак да су још четири клуба тражили позивницу за турнир, али су морали да буду одбијени.

Побједник турнира, као и до сада, кући ће осим пехара однијети 10.000 евра, другопласираном тиму припашће 7.500, а трећепласираном 5.000 евра. Укупан буџет турнира износи нешто више од 110.000 евра, односно 220.000 марака.

"Највише потрошимо на смјештај, око 110.000 марака, награде коштају око 70.000 и редовни трошкови који у том периоду износе између 40.000 и 50.000 марака. Свели смо то на минимум, а некад смо имали много више средстава. Из градског буџета добићемо 200.000 марака, а остале трошкове намириће спонзори", рекао је Суљкановић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар