49. TV Turnir šampiona - Doboj 2017.

Evropske legende u Doboju uz Borac m:tel i Slogu! Danski Kolding, slovački Tatran Prešov, Sankt Petersburg iz Rusije, Vintertur iz Švajcarske, francuski prvoligaš Eks, belgijska Sasja, uz banjalučki Borac m:tel i domaćina Slogu biće učesnici 49. TV turnira šampiona u Doboju.

Ostali sportovi 13.06.2017 | 10:30
49. TV Turnir šampiona - Doboj 2017.
Sam pogled na klubove učesnike garantuje da će publika na Stadionu sportskih igara ponovo uživati u kvalitetnom rukometu, jer će poslije nekoliko godina u Doboj doći istinske zvijezde.

Najveća od njih svakako je novi trener francuskog prvoligaša, dugogodišnji kapiten "pijetlova" Žerom Fernandez sa kojima je osvojio sve što je mogao. U sastavu Koldinga su Bo Spelerberg, Konstantin Igropulo, Magnus Landin Jakobsen i drugi.

Dolazak legendarnih rukometaša podsjetio je na najslavnije dane turnira kada su najbolje ekipe Evrope sa zadovoljstvom dolazile u Doboj. Iako prošlogodišnji osvajač CSM iz Bukurešta neće braniti titulu, turnir je vjerovatno najjači još od 2012. godine kada je pehar odnijela Barselona.

"Legendarni Vasil Stinga više nije u klubu, baš kao ni kompletan menadžment tima. Poslali smo obavještenje novom rukovodstvu, ali nismo dobili odgovor, pa više nismo mogli da čekamo", rekao je predsjednik Organizacionog odbora turnira Enes Suljkanović za "Glas Srpske".

Organizator je na vrijeme riješio najvažnije pitanje, a da turnir još uživa veliki ugled u Evropi govori i podatak da su još četiri kluba tražili pozivnicu za turnir, ali su morali da budu odbijeni.

Pobjednik turnira, kao i do sada, kući će osim pehara odnijeti 10.000 evra, drugoplasiranom timu pripašće 7.500, a trećeplasiranom 5.000 evra. Ukupan budžet turnira iznosi nešto više od 110.000 evra, odnosno 220.000 maraka.

"Najviše potrošimo na smještaj, oko 110.000 maraka, nagrade koštaju oko 70.000 i redovni troškovi koji u tom periodu iznose između 40.000 i 50.000 maraka. Sveli smo to na minimum, a nekad smo imali mnogo više sredstava. Iz gradskog budžeta dobićemo 200.000 maraka, a ostale troškove namiriće sponzori", rekao je Suljkanović.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar