Вучић разговарао о будућој влади

Консултације око формирања нове Владе предсједник Србије Александар Вучић започео је данас разговором са напредњацима. Вучић потом сјео са Дачићем и Палмом, а онда са радикалима.

Србија 05.06.2017 | 14:36
Вучић разговарао о будућој влади
Вучић ће се прво састао са напредњацима. Делегација коалиције окупљене око Српске напредне странке, предвођена шефом посланичке групе СНС-а Александром Мартиновицем, стигла је нешто пре 9.00 у Предсједништво Србије.

Делегацију коалиције СНС-а чине и предсједник партије Уједињених пензионера Србије Милан Кркобабић, Социјалдемократске партије Србије Расим Љаљић, предсједник Покрета социјалиста Александар Вулин и потредсједница СНС-а Марија Обрадовић.

Обрадовићева је рекла да је састанак протекао занимљиво и да су остали нешто дуже.

- Тражила сам да на мјесту премијера буде неко из СНС-а. Расим Љајић је рекао да би политичар прије него експерт требало да буде на челу Владе. Вулин је подржао мој став да премијер буде из СНС-а - казала је она и додала да се није причало о конкретним именима.

Послије напредњака код Вучића су нешто послије 10 часова ушли лидер СПС Ивица Дачић и лидер ЈС Драган Марковић. Након састанка Дачић је рекао да је питање премијера везано за то шта је најбоље за остваривање неких глобалних и стратешких циљева.

На данашњем састанку ништа спектакуларно није одлучено. Неспорно је да ћемо наставити сарадњу са Александром Вучићем. Данас није ријешено питање мандатара - казао је Дачић и додао да нема потребу да се политички доказује на функцији мандатара.



- Ја сам рекао предсједнику Вучићу да нови премијер мора да буде домаћин, да зна шта је породица и да има дјецу. Не знам да ли је он или она. Вучић ми ништа није рекао - казао је Палма.

Упитан да ли је такав став дискриминација, он је одоговорио: "Ма, каква дискриминација?"

Дачић је у Марковићеву "одбрану" новинарима рекао да они добро знају на кога се то односи.

"То никакве везе нема, немојте да идемо у ширину, немојте да се правите наивни. Знате какав је Палмин став, да је био против свих тих активности. И ја сам се као министар унутрашњих послова с њим расправљао када сам организовао те активности", рекао је Дачић.

У Предсједништво су око 11 стигли и представници СРС-а. У делегацији су били син Војислава Шешеља и посланик радикала Милован Бојић. Они су брзо и изашли и саопштили да нема договора. Милован Бојић је рекао да радикали неће учествовати у Влади.

- У име СРС-а одазвали смо се господин Александар Шешељ и ја. СРС неће учествовати у тој Влади, али смо од предсједника жељели да сазнамо план рада и име мандатара. Нисмо сазнали име мандатара - казао је он и додао да Шешељ није дошао јер је то став предсједничког колегијума.

ДС и СДС Бориса Тадића синоћ су најавили да неће доћи код Вучића, а данас су и из СДА Санџака поручили да неће доћи на консултације.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар