КЛС: Партизан опет једва, Звезда сигурна, побједа и Меге!

Кошаркаши Партизана савладали су Вршац у гостима резултатом 81:74, у осмом колу Кошаркашке Суперлиге.  Добрић и Волтерс предводили Звезду ка осмој победи! Екипа Црвене звезде савладала је Спартака из Суботице са 89:60 у хали “Александар Николић“ у осмом колу Кошаркашке лиге Србије.

Кошарка 16.05.2017 | 10:15
КЛС: Партизан опет једва, Звезда сигурна, побједа и Меге!
Партизан је снажан отпор домаћина сломио тек средином последње деонице када је стигао до шест поена предности, које је на крају некако сачувао.

До тог тренутка виђена је права ’резултатска клацкалица’ у ’Миленијуму’, пошто нити једна од екипа није успевала да се одлепи, али су играчи Владимира Ђокића направили неколико грешака и гост је то казнио.

Читавих 35 минута пре тога обележила је велика борба – Вршчани су фантастично играли у рекету, док је Партизан остајао у егалу захваљујући изузетном шуту за три поена (на крају имао 50% ван линије 6,75).

У првом полувремену доминирао је Никола Јефтић, који је већ после 15 минута имао 14 поена, али је на другој страни Михајло Андрић везао неколико успешних напада. У наставку је у палицу у редовима Вршца преузео Јордан Минчев који ипак није могао сам.

Вилијам Хечер је узвратио и одбио налет противника, па су ’црно-бели’ тешком муком уписали и седми тријумф у националном шампионату. Екипа Александра Џикића тренутно се налази на другој позицији са једним поразом, док је Вршац остао на зачељу са скором 1-7.

Најефикаснији у победничком тиму са по 16 поена били су Хечер и Бирчевић, који је имао и 7 скокова. Одлично их је пратио Андрић са 13 (4-6 за три), 12 је додао Маринковић (3-6 за три), два више од Ратковице.

Споменути Јефтић зауставио се на 16 поена и 4 ухваћене лопте, колико је имао и Минчев који је меч завршио са 13 поена. Осим њих, једини кошаркаш Вршца са двоцифреним учинком био је Фундић – 12.

У следећем колу Партизан игра велики дерби са Црвеном звездом у четвртак (18.00), док Вршац у истом термину гостује ФМП у Железнику.

Добрић и Волтерс предводили Звезду ка осмој победи! Екипа Црвене звезде савладала је Спартака из Суботице са 89:60 у хали “Александар Николић“ у осмом колу Кошаркашке лиге Србије.

Изабраници Дејана Радоњића остварили су тако осму победу у исто толико утакмица и налазе се убедљиво на првој позицији шампионата.

Са друге стране, Суботичану су доживели седми пораз у осам мечева и деле последњу позицију са Вршцем који је поражен од Партизана у осмом колу.

Најефикаснији у победничком саставу био је Нејт Волтерс који је постигао 15 поена и ухватио три лопте, а пратили су га Огњен Добрић са 12 поена, осам скокова и пет асистенција, као и Чарлс Џенкинс који је убацио 11.

Код гостију бољи од осталих били су Јеланић са 14 поена, Матић са 11 и Кесар са 10 поена.

Утакмица је отворена доста тврдо на обе стране, али су црвено-бели крајем прве деонице успели да сломе отпор противника и да деоницу добију са 28:16.

У наставку меча, Суботичани нису успевали да предност смање испод десет поена предности, па су црвено-бели однели заслужено победу 89:60. Код актуелног шампиона Србије поени су били сјајно распоређени, а тренер Дејан Радоњић је одлично ротирао играче.

У следећм колу, на програму је дерби између Партизана и Црвене звезде који се игра у четвртак од 19 часова.

Важну победу у борби за четврто место, које води у плеј-оф српског првенства, али и у Јадранску лигу, остварила је екипа Мега Лекс.

Мега је победила ФМП са 83:65 и забележила четврти тријумф.

Изабраници Дејана Милојевића приказали су много бољу партију него у претходним мечевима, а осим у првој четвртини, током читавог меча држали су контролу.

ФМП је након првих 10 минута имао пет поена предности, али је Мега преокренула већ на до полувремена.

Дуел је преломљен у трећој, коју је домаћи састав добио 19:10, па је стечену предност рутински сачувао до краја.

Огњен Јарамаз је са 26 поена предводио Мегу, док је најефикаснији код гостију из Железника био Дејан Давидовац са 16.

ФМП са скором 5-3 заузима треће место.

У последњој утакмици осмог кола Кошаркашке лиге Србије, Борац је победио Динамик после продужетка са 91:87.

Клубу из Чачка ово је био трећи тријумфу у сезони, док је Динамик изгубио пети пут, па су изгубили корак са Мега Лексом који сада има победу више и налази се на четвртом месту.

У утакмици пуној преокрета, најефикаснији у редовима Борца били су Радоњић са 16 поена, док су Тодоровић и Мариновић убацили по 14.

У утакмици пуној преокрета, најефикаснији у редовима Борца били су Радоњић са 16 поена, док су Тодоровић и Мариновић убацили по 14.

Пораженин састав предовдио је одлични Марко Чакаревић који је постигао 18 поена, док је Брукс дао један мање.

У наредном колу Борац гостује у Сремској Митровици, док Динамик иде у Суобтици на окршај са Спартаком.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар