Ангела срдачно дочекала Макрона

Њемачка канцеларка Ангела Меркел дочекала је данас у Берлину новог француског предсједника Емануела Макрона, уз највише војне почасти, на почетку његове прве посјете иностранству откако је ступио на функцију.

Свијет 15.05.2017 | 18:50
Ангела срдачно дочекала Макрона
Они су, после срдачног руковања, почели разговоре, само дан након што је Макрон инаугурисан за предсједника, преноси АП.

Велика група грађана, међу којима су неки носили заставе ЕУ, посматрала је церемонију дочека шефа француске државе.

Макрон се последњи пут са њемачком канцеларком састао као председнички кандидат, у марту у Берлину.

Њемачка и Француска су традиционално покретачи европских интеграција, али су њихови односи протеклих година у слабљењу с обзиром на економске недаће Француске, напомиње америчка агенција.

Макрон је одабиром Берлина за прву дестинацију на функцији шефа француске државе наставио традицију француских предсједника, а четврти је предсједник те земље кога Меркел дочекује као њемачка лидерка у протеклих 12 година.

Макроново окружење је најавило да се новоизабрани француски предсједник данас састаје с њемачком канцеларком како би са њом почео сарадњу на три приоритетна поља - безбједности, економији и инвестирању, и социјалној заштити, јавили су француски медији.

Послије разговора Меркелове и Макрона предвиђена је заједничка конференција за новинаре, а потом вечера.

Немачка канцеларка му је у недељу 7. маја, након што су објављени први резултати другог круга предсједничких избора, срдачно честитала, међу првима, убједљиву побједу над лидерком крајње деснице Марин Ле Пен.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ЕУ

15.05.2017 17:11

АНГЕЛА АКО МИСЛИС ДА БИХ УДЈЕ У ЕУ МОРАШ ПРАТИТИ АМЕРЕ И УВЕСТИ САНКЦИЈЕ ДОДУ ТАКОДЈЕ ИЗЕДБЕГОВИЋУ И НАРАВНО НАЈВЕЋЕМ ЛОПОВУ ЧОВИЋУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тони

15.05.2017 21:43

Ти си лопов.