Мареј хитно потражио помоћ!

Светском "броју један" не иде у последње време, због чега се није либио да експресно позове Ивана Лендла да дође у Европу и буде уз њега на предстојећим важним турнирима на шљаци.

Тенис 16.05.2017 | 09:30
Мареј хитно потражио помоћ!
Енди Мареј чува прво место на АТП листи, али је евидентно да се налази у кризи. Од освајања јединог трофеја ове године, у Дубаију крајем фебруара, његова форма је у паду, па је у Индијан Велсу доживео дебакл, елиминацијом у првом мечу, у Монте Карлу издржао је до трећег кола, у Барселони је испао у полуфиналу, а онда је у Мадриду доживео нови пех - Борна Ћорић надиграо га је у осмини финала.

Шкот је одмах после елиминације на мастерсу у Мадриду, где је прошле године поражен у финалу од Новака Ђоковића, затражио помоћ, како би се тргао пред мастерс у Риму и Ролан Гарос, који следи након тога.

Он је позвао Ивана Лендла, тренера са којим има договор о повременој сарадњи да хитно допутује у Европу и буде уз њега на предстојећим турнирима.

Британски медији преносе да ће некадашњи ас и освајач осам гренд слем трофеја, почетком недеље стићи из САД како би помогао Мареју да у Риму ухвати ритам и припреми се што боље за гренд слем у Паризу.

Мареј и Лендл нису се виђали често у 2017. години, али су одржавали редовну телефонску комуникацију.

"Разговарам са Иваном дуго сваког понедељка. Пре Монте Карла разговарали смо три пута недељно, некада и чешће", изјавио је Мареј.

Ипак, изгледа да то није дало резултате које су желели, па ће се у наредном периоду видети колико ће присуство Лендла имати утицаја на игру Ендија Мареја.

Мареј ће као први носилац бити слободан на старту мастерса у Риму, који стартује у понедељак, док ће у другој рунди одмерити снаге са победником меча у којем се састају два Италијана, Фабио Фоњини - Матео Беретини.

Ролан Гарос, на којем је прошле године изгубио у финалу од Новака Ђоковића, стартује 28. маја у Паризу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар