"Соко": Награда Бранку Пјевићу

Прва награда на конкурсу за кратку причу Часописа „Соко“ из Добруна о теми „Крсна слава у мом завичају“ припала је Бранку Пјевићу из Источног Сарајева за причу „Славо моја родитеља мога, славићу те за живота твога“.

Република Српска 12.05.2017 | 22:35
"Соко": Награда Бранку Пјевићу
Због болести Пјевић није на свечаности крсне славе „Сокола“ Светог Василија Острошког у Манастиру Светог Николе у Добрунској Ријеци примио награду од 300 КМ, а она ће му накнадно бити уручена.

Друга награда од 200 КМ припала је пјеснику Слободану Ристовићу из Ужица за причу „Осмех Светог Јована“, а трећа Тањи Милутиновић из Београда која је доставила причу „Авантура“.

Ристовић је у свом познатом стилу рекао да добити награду на овом светом мјесту значи имати могућност сусретања са добрим људима и поштеним свијетом.



„Лијепо је и крстити се са њима и учествовати у људској, човечанској литургији, оној коју би требало сви да знамо, за коју нам нису потребне црквене књиге и свештенство кад је потребан само човек. Тако сам доживео ову награду“, додао је Ристовић.

У Манастиру је слава „Сокола“ прослављена ломљењем славског колача, а у културно-умјетничком дјелу програма новинар Радио-Вишеграда Милица Кусмук прочитала је награђену причу.

Чланови драмске секције „Сокола“ из подручне основне школе у Добруну извели су кратак позоришни комад за дјецу, а стихове из своје књиге „На раменима предака“ говорио је Ђорђе Вујановић, осмогодишњи дјечак из сувоборског села Срезојевци.

Његову књигу првенац штампала је Издавачка кућа „Дабар“ из Добруна.

„Као и сваки дечак у свом крају сам пожелео да пишем песме, а кад сам се истакао, старији су одлучили да ми произведу књигу. Они који су је читали били су одушевљени и кажу да сам, иако овако мали, написао добре песме. Зато се надам да ћу постати велики писац“, рекао је Ђорђе Вујановић.

Двије изворне пјесме пјевале су његове сестре Лена и Милица.

Часопис „Соко“ је до сада расписивао конкурс за кратку Васкршњу причу.

БН телевизија

Коментари / 0

Оставите коментар