Штрајк упозорења у "Романији"

Радници Шумског газдинства /ШГ/ "Романија" са Сокоца одржали су јутрос једночасовни штрајк упозорења, захтијевајући да буде стављен ван снаге Правилник о раду предузећа "Шуме Републике Српске", као и да се приступи потписивању колективних уговора, а с обзиром да им се није обратио нико од послодаваца, најавили су ускоро потпуну обуставу рада до испуњења њихових захтјева.

Република Српска 11.05.2017 | 09:34
Штрајк упозорења у "Романији"
Предсједник синдикалне организације и штрајкачког одбора Славица Елез рекла је новинарима да ће према овом правилнику плате радницима бити умањене од 100 до 150 КМ.

Елезова је напоменула да колективни уговор дефинише права радника и за разлику од правилника, уговор је акт који траје.

"Правилник о раду послодавац мијења и може се дрзнути да направи опет неку измјену и допуну", рекла је Елезова и нагласила да су радници незадовољни овим актом који је донесен једнострано, без синдиката.

Она је рекла да се нико од послодавца током штрајка, који је одржан од 7.00 до 8.00 часова, није обратио радницима.

"Радници ће сутра, а најкасније у понедјељак, 15. маја, заказати штрајк, односно потпуну обуставу рада све до испуњења њихових захтијева", рекла је Елезова. 

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Рокај

11.05.2017 09:14

Док је руководство крало шуму радници су ћутали, сад кад је вода дошла до њих сад ће да штрајкују. Што нисте штрајковали прије 5 година кад је багра лопатала....???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

11.05.2017 10:10

Нека ви сте их бирали сад нек вам узму јер немају одакле висе подрзавали сте их и ста сад.

ОДГОВОРИТЕ