Štrajk upozorenja u "Romaniji"

Radnici Šumskog gazdinstva /ŠG/ "Romanija" sa Sokoca održali su jutros jednočasovni štrajk upozorenja, zahtijevajući da bude stavljen van snage Pravilnik o radu preduzeća "Šume Republike Srpske", kao i da se pristupi potpisivanju kolektivnih ugovora, a s obzirom da im se nije obratio niko od poslodavaca, najavili su uskoro potpunu obustavu rada do ispunjenja njihovih zahtjeva.

Republika Srpska 11.05.2017 | 09:34
Štrajk upozorenja u "Romaniji"
Predsjednik sindikalne organizacije i štrajkačkog odbora Slavica Elez rekla je novinarima da će prema ovom pravilniku plate radnicima biti umanjene od 100 do 150 KM.

Elezova je napomenula da kolektivni ugovor definiše prava radnika i za razliku od pravilnika, ugovor je akt koji traje.

"Pravilnik o radu poslodavac mijenja i može se drznuti da napravi opet neku izmjenu i dopunu", rekla je Elezova i naglasila da su radnici nezadovoljni ovim aktom koji je donesen jednostrano, bez sindikata.

Ona je rekla da se niko od poslodavca tokom štrajka, koji je održan od 7.00 do 8.00 časova, nije obratio radnicima.

"Radnici će sutra, a najkasnije u ponedjeljak, 15. maja, zakazati štrajk, odnosno potpunu obustavu rada sve do ispunjenja njihovih zahtijeva", rekla je Elezova. 

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Rokaj

11.05.2017 11:14

Dok je rukovodstvo kralo šumu radnici su ćutali, sad kad je voda došla do njih sad će da štrajkuju. Što niste štrajkovali prije 5 godina kad je bagra lopatala....???

ODGOVORITE
Name

Pero

11.05.2017 12:10

Neka vi ste ih birali sad nek vam uzmu jer nemaju odakle vise podrzavali ste ih i sta sad.

ODGOVORITE