Нови живот Лазара Марковића...!

Изгледа да се Ливерпул огрешио. . . ! Српски фудбалер проговорио о ситуацији у Ливерпулу и открио како је са Марком Силвом оживео каријеру.

Фудбал 03.05.2017 | 11:00
Нови живот Лазара Марковића...!
Била је то трећа узастопна позајмица за годину и по дана. Претходне две су биле неуспешне, а ова трећа је дошла у зимском прелазном року када је теже изборити се за место у новом клубу усред сезоне. Оптимизам није уливала ни чињеница да се ради о најслабијем тиму Премијер лиге који је био отписан...

Лазар Марковић је био можда и на раскрсници каријере када је прешао у Хал Сити на позив Марка Силве.

У Фенербахчеу није имао среће, у Спортингу је био ван форме, а с обзиром на не баш лепо искуство играња у Премијер лиги за Ливерпул, Марковић је доласком у Хал направио веома ризичан корак.

И погодио!

Хал Сити игра као препорођен у другом делу сезоне, а Марковић је један од најзаслужнијих што су се Тигрови ишчупали из скоро немогуће ситуације и сада држе судбину у својим канџама.

Марковић је ћутао и радио, подизао форму и после неколико месеци коначно проговорио о искуству у Ливерпулу где је без праве шансе етикетиран као промашај пошто је за 25.000.000 евра доведен из Бенфике као један од највећих талената Европе.

„Ливерпул је потрошио новац на мене и мислим да је требало више да верују у моје могућности. И клуб и тренер. Верујем да сам заслужио више да играм него што је то био случај. Али немам проблема са тим, јер сам добио шансу да играм на другом месту...“, рекао је Марковић за острвске медије.

Брзоноги Чачанин је задовољан што је у Халу показао каквим квалитетом располаже.

„Дошао сам у Енглеску да играм фудбал и мислим да сам се доказао. И да сам то доказао онима који сматрају супротно“.

И већи део Ливерпулових навијача се слаже са неким тврдњама Марковића. У најутицајнијем локалном медију Ливерпул Еху је направљена анкета са питањем: да ли је Ливерпул требало да има више стрпљења са Марковићем? Позитивно је одговорило 58 одсто испитаника.

Сада би многи од њих радо видели Марковића у дресу Редса када се позајмица у Халу заврши.

„Не знам шта ће бити даље. Зависи од ситуације у Ливерпулу. И даље имам две године уговора са Ливерпулом. Видећемо... Уживам док играм у Премијер лиги и волео бих да останем у овом такмичењу“.

Марковић је презадовољан у Халу, а поготово са тренером Марком Силвом.

„Волим да играм за овог тренера, о њему могу да кажем само све најбоље. Он је позитивна особа и заслужује велико поштовање међу играчима. Због њега сви дајемо 100 одсто наших могућности. Тренутно играм у својој најбољој форми“.

Задовољан је и Силва са Лазаровим учинком...

„Знам Лазара веома добро. Он је велики таленат. Знам да су многи људи срећни због његових добрих издања у последње време, али знам и да он може више од тога. Напредовао је у последње време, али обојица знамо да он може да игра још боље. Када смо први пут разговарали о његовом доласку овде, рекао сам му да му је потребан клуб у којем ће да игра и тренер који ће да верује у њега. Био нам је потребан играч попут њега и дали смо му време да поврати самопоуздање“, каже Силва.

Ако Хал Сити избори опстанак, навијачи се надају да ће Марковић продужити позајмицу из Ливерпула...

„То су ствари о којима ћемо да причамо на крају сезоне. Он није наш играч, већ Ливерпулов. Али све док буде код нас, трудићемо се да му помогнемо онолико колико он помаже нама“. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар