ФРА: ПСЖ се изједначио са Монаком на врху табеле!

Фудбалери Пари Сен Жермена славили су на гостовању против екипе Анжеа, у првом мечу 33. кола француске лиге – 2:0.  Ди Маријина ракета „земља-ваздух“ разнела Анже! ПСЖ дише за врат Монаку! Аргентинац био двоструки стрелац у важној победи - 2:0.

Фудбал 15.04.2017 | 09:15
ФРА: ПСЖ се изједначио са Монаком на врху табеле!
Предност Парижанима донео је Ди Марија у 28. минуту после сјаног ударца из слободњака. Домаћа екипа могла је да изједначи у 67. минуту преко Сантамарије, али је он био непрецизан.

Коначан резултат поставио је поново Ди Марија у 84. минуту.

ПСЖ се овом победом изједначио са Монаком на табели, али имају и утакмицу више, док је Анжеи на 12. позиији.

Пари Сен Жермен је победио, сада је на реду - Монако!

Актуелни француски шампион славио је на гостовању Анжеу резултатом 2:0 и приписао нова три бода којим наставља да дахће за вратом страшном Монаку, што нам до краја сезоне гарантује ватрену битку за титулу! А до финиша остало је још шест кола. 

ПСЖ је имао страшних проблема са великим налетима офанзивне линије Анжеа, али се у правим моментима јављао један човек, који је умиривао ситуацију и силовито спуштао домаћина на земљу. Био је то двоструки стрелац - Анхел Ди Марија!

Наставља Аргентинац да пружа игре на изузетном нивоу и вуче ПСЖ ка коначном циљу, а управо је његова ракета "земља-ваздух" са готово 30 метара разнела Анже у парампарчад. И то у моментима када је Анже вршио снажан притисак на последњу линију Светаца. 

Али, чак ни страшан Ди Маријин погодак није обесхрабрио домаћина. Наставио је Анже да напада фаворизованог противника готово до последњих секунди утакмице. Свеци су се искусно чували и само чекали праву шансу да узврате ударац и потопе ривала. А то је поново учинио Ди Марија после контре, коју Анже није могао да предвиди, нити да одговори на прави начин.

ПСЖ сада има 74 бода, колико и Монако, с тим што Кнежеви имају утакмицу мање. Екипа Леандра Жардима ће се у суботу увече састати са Дижоном на стадиону Луј ИИ.

ЛИГА 1 - 33. КОЛО:

Петак

Анже - ПСЖ 0:2 (0:1)
/Ди Марија 28, 84/

Субота

17.00 Ница - Нанси
20.00 Генган - Тулуз
20.00 Мец - Каен
20.00 Монпеље - Лоријан
20.00 Рен - Лил
21.00 Монако - Дижон

Недеља

15.00 Нант - Бордо
17.00 Бастија -  Лион
21.00 Марсељ - Сент Етјен

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар