FRA: PSŽ se izjednačio sa Monakom na vrhu tabele!

Fudbaleri Pari Sen Žermena slavili su na gostovanju protiv ekipe Anžea, u prvom meču 33. kola francuske lige – 2:0.  Di Marijina raketa „zemlja-vazduh“ raznela Anže! PSŽ diše za vrat Monaku! Argentinac bio dvostruki strelac u važnoj pobedi - 2:0.

Fudbal 15.04.2017 | 09:15
FRA: PSŽ se izjednačio sa Monakom na vrhu tabele!
Prednost Parižanima doneo je Di Marija u 28. minutu posle sjanog udarca iz slobodnjaka. Domaća ekipa mogla je da izjednači u 67. minutu preko Santamarije, ali je on bio neprecizan.

Konačan rezultat postavio je ponovo Di Marija u 84. minutu.

PSŽ se ovom pobedom izjednačio sa Monakom na tabeli, ali imaju i utakmicu više, dok je Anžei na 12. poziiji.

Pari Sen Žermen je pobedio, sada je na redu - Monako!

Aktuelni francuski šampion slavio je na gostovanju Anžeu rezultatom 2:0 i pripisao nova tri boda kojim nastavlja da dahće za vratom strašnom Monaku, što nam do kraja sezone garantuje vatrenu bitku za titulu! A do finiša ostalo je još šest kola. 

PSŽ je imao strašnih problema sa velikim naletima ofanzivne linije Anžea, ali se u pravim momentima javljao jedan čovek, koji je umirivao situaciju i silovito spuštao domaćina na zemlju. Bio je to dvostruki strelac - Anhel Di Marija!

Nastavlja Argentinac da pruža igre na izuzetnom nivou i vuče PSŽ ka konačnom cilju, a upravo je njegova raketa "zemlja-vazduh" sa gotovo 30 metara raznela Anže u paramparčad. I to u momentima kada je Anže vršio snažan pritisak na poslednju liniju Svetaca. 

Ali, čak ni strašan Di Marijin pogodak nije obeshrabrio domaćina. Nastavio je Anže da napada favorizovanog protivnika gotovo do poslednjih sekundi utakmice. Sveci su se iskusno čuvali i samo čekali pravu šansu da uzvrate udarac i potope rivala. A to je ponovo učinio Di Marija posle kontre, koju Anže nije mogao da predvidi, niti da odgovori na pravi način.

PSŽ sada ima 74 boda, koliko i Monako, s tim što Kneževi imaju utakmicu manje. Ekipa Leandra Žardima će se u subotu uveče sastati sa Dižonom na stadionu Luj II.

LIGA 1 - 33. KOLO:

Petak

Anže - PSŽ 0:2 (0:1)
/Di Marija 28, 84/

Subota

17.00 Nica - Nansi
20.00 Gengan - Tuluz
20.00 Mec - Kaen
20.00 Monpelje - Lorijan
20.00 Ren - Lil
21.00 Monako - Dižon

Nedelja

15.00 Nant - Bordo
17.00 Bastija -  Lion
21.00 Marselj - Sent Etjen

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar