Митровић: Шампиони да постанемо већ у четвртак!

Лука Митровић, капитен кошаркаша Црвене звезде, и после 2:0 против Цедевите у финалу АБА лиге тврди да ништа још није готово.

Кошарка 12.04.2017 | 14:45
Митровић: Шампиони да постанемо већ у четвртак!
"Направили смо велики посао, али ништа није готово. Дешавало нам се више пута да водимо 2:0 у серији и онда у трећи меч уђемо као да ће противник сам себе да победи. Поучени тим искуством идемо у Загреб да исто уђемо у меч као у другом дуелу. Желимо што пре да завршимо серију", рекао је Митровић.

Црвено-бели су, за разлику од првог дуела, знатно раније решили питање победника јер су већ после 40 минута имали 23 поена предности.

"Потпуно другачије смо отворили утакмицу у односу на прву, баш тако смо и желели. Направили смо велику разлику у првом полувремену, готово решили меч, касније мало пали, али то може да се очекује с обзиром на квалитет Цедевите. Најбитније је да смо били прави, одбранили домаћи терен и да са 2:0 идемо у Загреб".

Према његовим речима биће веома тешко да се савлада квалитетан састав као што је Цедевита три пута у само четири дана.

"Имамо читав дан да се одморимо, надам се да ћемо већ у новом мечу славити. Биће веома тешко, посебно да победимо три пута у само четири дана таквог противника. Знамо шта нас чека, али потрудићемо се да себи олакшамо и вратимо се у четвртак у Београд са трофејом".

Митровић је јуче остварио добру партију са 10 поена (2/3 за три) за само 13 минута на паркету, што је било довољно да се у првом полувремену направи разлика.

"Отворили су ми се шутеви... Играчи Цедевите су ризиковали, не само са мном, већ и Дангубићем, што се показало као погрешна припрема", закључио је Митровић.

Трећи меч финалне серије плеј-офа АБА лиге измедју Цедевите и Црвене звезде игра се сутра од 19 сати у Загребу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар