Mitrović: Šampioni da postanemo već u četvrtak!

Luka Mitrović, kapiten košarkaša Crvene zvezde, i posle 2:0 protiv Cedevite u finalu ABA lige tvrdi da ništa još nije gotovo.

Košarka 12.04.2017 | 14:45
Mitrović: Šampioni da postanemo već u četvrtak!
"Napravili smo veliki posao, ali ništa nije gotovo. Dešavalo nam se više puta da vodimo 2:0 u seriji i onda u treći meč uđemo kao da će protivnik sam sebe da pobedi. Poučeni tim iskustvom idemo u Zagreb da isto uđemo u meč kao u drugom duelu. Želimo što pre da završimo seriju", rekao je Mitrović.

Crveno-beli su, za razliku od prvog duela, znatno ranije rešili pitanje pobednika jer su već posle 40 minuta imali 23 poena prednosti.

"Potpuno drugačije smo otvorili utakmicu u odnosu na prvu, baš tako smo i želeli. Napravili smo veliku razliku u prvom poluvremenu, gotovo rešili meč, kasnije malo pali, ali to može da se očekuje s obzirom na kvalitet Cedevite. Najbitnije je da smo bili pravi, odbranili domaći teren i da sa 2:0 idemo u Zagreb".

Prema njegovim rečima biće veoma teško da se savlada kvalitetan sastav kao što je Cedevita tri puta u samo četiri dana.

"Imamo čitav dan da se odmorimo, nadam se da ćemo već u novom meču slaviti. Biće veoma teško, posebno da pobedimo tri puta u samo četiri dana takvog protivnika. Znamo šta nas čeka, ali potrudićemo se da sebi olakšamo i vratimo se u četvrtak u Beograd sa trofejom".

Mitrović je juče ostvario dobru partiju sa 10 poena (2/3 za tri) za samo 13 minuta na parketu, što je bilo dovoljno da se u prvom poluvremenu napravi razlika.

"Otvorili su mi se šutevi... Igrači Cedevite su rizikovali, ne samo sa mnom, već i Dangubićem, što se pokazalo kao pogrešna priprema", zaključio je Mitrović.

Treći meč finalne serije plej-ofa ABA lige izmedju Cedevite i Crvene zvezde igra se sutra od 19 sati u Zagrebu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar