Колику брзину може да развије аутић из луна парка

Сигурно сте бар једном у животу уживали у вожњи електричних аутомобилчића који се сударају у луну парку. Некима то није било довољно, па су хтели да провере колику брзину један такав ауто може да развије када се у њега угради прави бензински мотор.

Информационе технологије 06.04.2017 | 10:01
Колику брзину може да развије аутић из луна парка
Наизглед обични аутић из забавног парка модификован је тако што је добио погонски агрегат из мотоцикла Хонда ЦБР 600. Реч је о мотору од 600 ццм, који испоручује око 100 коњских снага.

Да би задовољило захтеве Гинисове књиге рекорда, возило је морало да има све основне делове једног аутомобила из луна парка - оригинална три точка, конструкцију и каросерију. Затим су извршене неопходне преправке, како би ауто био безбедан за брзине преко 160 км/х.

Модификацију је обавио Цолин Фурзе, човек који је већ дорађивао разна возила ради обарања брзинских рекорда, као што су на пример електрична инвалидска колица која су након преправке могла да јуре 110 км/х. Поред Хондиног мотора, уграђене су и диск кочнице, како би се возило безбедно зауставило.

Избор возача био је логичан - чувени Стиг из емисије Топ Геар већ је изводио сличне лудости, када је возио модификовану косилицу за траву преко 160 на сат. Овог пута Стиг је успео да у аутићу из луна парка приликом званичног мерења (у два супротна смера) достигне просечну брзину од 161,4 км/х, док је максимална брзина у једном тренутку износила чак 172,2 км/х.

Погледајте како је изгледало постављање овог несвакидашњег брзинског рекорда:


Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар