И небо жали за Миланом и Недом

Окупљени људи погледали су ка небесима и говорили "И небо жали за Миланом и Недом"

Србија 05.04.2017 | 15:50
И небо жали за Миланом и Недом
Осамнаестогодишњи близанци Милан и Неда Павловић који су 2. априла погинули у кући своје тетке Иване Цветановић приликом експлозије плина, сахрањени су заједно данас на нишком Новом гробљу. Тешким корацима колона се кретала за младима чији је живот угашен у истом трену, за омиљеним братом и сестрицом.

Јецаји су прекидали тишину, која се сабласно обавијала око колоне док су тешким корацима, ногу пред ногу, пријатељи и фамилија немило корачали ка хумци. На њиховим лицима празни погледи и сузе које су, иако покушавали да их зауставе, падале као киша низ лица средњошколаца.

На последњи починак, у колони, испратило их је скоро хиљаду људи, породица, пријатељи, ученици и професори Правно пословне школе коју је похађао Милан и гимназије „Светозар Марковић“ где је Неда ускоро требало да матурира и да се радује новом поглављу свог живота – радостима које младост доноси.

Сандуци брата и сестрице, чија је смрт зауставила време у фамилији, положена су у гроб њихове баке по мајци, Мирјане Шушуловић, која је преминула пре 26 година.

Сви присутни су занемели кад су на сахрану амбулантним возилом довезене њихова неутешна мајка Наташа и тетка Ивана. Оне су до гроба својих најмилијих дошле колицима, јер су обе повређене у експлозији.



Када је на њихов гроб бачена прва грудва земље, из потпуно ведрог неба почела је да пада киша која је престала само неколико тренутака касније. Окупљени људи погледали су ка небесима и говорили “И небо жали за Миланом и Недом”.

Незапамћену трагедију чудом је преживео њихов брат од тетке Павле, студент Правног факултета.

Како је на гробљу, у шоку и сузама, понављала њихова рођака, Ивана је сина позвала да дође на ручак са братом, сестром и тетком, али је он казао да жели да научи још једну страну. Захваљујући таквом стицају околности, он није био у соби када је плин експлодирао.

Сада, неколико дана од експлозије, двоје деце је у гробу, Ивана Цветановић је јуче напустила болницу, а њена сестра Наташа и даље на лечену на Клиници за хирургију нишког Клиничког центра.

У болници је и даље Зорица Петровић, жена у чијем је стану дошло до експлозије која је разорила спрат на коме су били близанци са мајком и тетком.

(Телеграф.рс)
(Фото: Телеграф.рс)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

маја

05.04.2017 14:58

Породици фамилији и пријатељима моје искрено сауцесце.Тески су ово тренутци и за оне који цитају овај цланак.Повредјеним у овој несреци брз опоравак а Милану и Неди миран спокој с својом баком.Андели с њима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

05.04.2017 18:59

Заист велика залост али такав је зивот, данас један...сутра седам..итд

ОДГОВОРИТЕ