Сада је одлазак у теретану најбољи провод

Пуни пабови у петак увече уобичајена су слика у западној Европи. Велики број гостију чине канцеларијски радници који једва чекају викенд не би ли се обезнанили од алкохола и заборавили на стрес.

Здравље 05.04.2017 | 11:35
Сада је одлазак у теретану најбољи провод
Али, у последње време у тренду је да уместо у паб, канцеларијски "мишеви" одлазе у екстремне авантуре у којима се претварају у тигрове.

Научници са Универзитета у Кардифу установили су да запослени све чешће бирају екстремне изазове попут триатлона, трка са препрекама и адреналинских тренинга, како би побегли од досадне свакодневице. Као што њихове колеге бег траже у алкохолу, они га траже у великом напору и физичком болу. Како објашњавају психолози, такви изазови им помажу да побегну од проблема, стреса и анксиозности, као и да открију своје тело "заробљено" у канцеларији.

Научници су испитивали учеснике програма осмишљеног од стране британских специјалних јединица, који је толико тежак да многи завршавају са озбиљним повредама кичме. Задаци су пливање кроз ледену воду, трчање у блату, чак и пузање преко електричних цеви јачине 10.000 волти. Ипак, запослени мушкарци истичу да једва чекају да скину одело и кравату и баце се у блато.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар