Sada je odlazak u teretanu najbolji provod

Puni pabovi u petak uveče uobičajena su slika u zapadnoj Evropi. Veliki broj gostiju čine kancelarijski radnici koji jedva čekaju vikend ne bi li se obeznanili od alkohola i zaboravili na stres.

Zdravlje 05.04.2017 | 11:35
Sada je odlazak u teretanu najbolji provod
Ali, u poslednje vreme u trendu je da umesto u pab, kancelarijski "miševi" odlaze u ekstremne avanture u kojima se pretvaraju u tigrove.

Naučnici sa Univerziteta u Kardifu ustanovili su da zaposleni sve češće biraju ekstremne izazove poput triatlona, trka sa preprekama i adrenalinskih treninga, kako bi pobegli od dosadne svakodnevice. Kao što njihove kolege beg traže u alkoholu, oni ga traže u velikom naporu i fizičkom bolu. Kako objašnjavaju psiholozi, takvi izazovi im pomažu da pobegnu od problema, stresa i anksioznosti, kao i da otkriju svoje telo "zarobljeno" u kancelariji.

Naučnici su ispitivali učesnike programa osmišljenog od strane britanskih specijalnih jedinica, koji je toliko težak da mnogi završavaju sa ozbiljnim povredama kičme. Zadaci su plivanje kroz ledenu vodu, trčanje u blatu, čak i puzanje preko električnih cevi jačine 10.000 volti. Ipak, zaposleni muškarci ističu da jedva čekaju da skinu odelo i kravatu i bace se u blato.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar