Сексом лијечила усамљеност

Одувек сам се осјећала усамљено, а једини лијек за то био је секс.  Тако своју причу почиње Нигеријка Сеји Коладе.

Забава 01.04.2017 | 10:17
Сексом лијечила усамљеност
"У сваком тренутку живота имала сам пет мушкараца које сам могла да позовем да дођу на секс. Али и уз њих, тражила сам још. То што сам била добра у кревету, заправо је била моја најјача особина. Тада сам се осјећала вриједном", објашњава Сеји, а преноси 24сата.

За њу је секс био центар живота око кога се све вртело.

Са 17 је постала зависна од тога да уз себе има мушкарца с којим може да спава. Са 19 је већ спавала са 40 мушкараца, а њен опасан начин живота водио ју је право у пропаст - била је два пута на абортусу, имала је неколико озбиљних инфекција и породичне проблеме.

У 30. години је коначно потражила професионалну помоћ и кренула на састанке зависника о сексу. Све то јој је помогло, па апстинира већ шест година. Данас помаже другима који се налазе у сличној ситуацији у којој је она била.

"Сексуалну зависност углавом повезују с мушкарцима, али, наравно, постоји и много жена које се боре с овим проблемом. Скоро 13 година сам живјела у једном врло мрачном, усамљеном свијету који сам сама створила и из ког нисам знала да изађем. Нисам знала. Нисам жељела. Када сам се коначно усудила да изађем напоље, осјетила сам огромно олакшање."

Зависнот о сексу је као и свака друга. Она тјера људе да постану саможиви, деструктивни и депресивни.

Сеји је изгубила невиност када је имала само 13 година и одмах је остала трудна. Дијете је родила са 14, што је оставило велике посљедице на њој. Старање о њој и дјетету на себе је преузела њена бака.

"Тад сам била јако усамљена и жудела сам за пажњом. Полако сам постајала очајна", присјећа се Сеји, која је са 17 година упознала Паула, дјечака с којим је почела редовно да спава.

Али то није дуго трајало, па се све чешће упуштала у потрагу за оним који би задовољио њену глад.

"Кад нисам имала интимне односе, осјећала сам страшан пад расположења. Била бих депресивна и фрустрирана."

Са 17 је родила друго дијете, сина Ендрјуа, а дечку је рекла да је дијете његово, иако није била сигурна у то. Након рођења другог дјетета, Сеји је дала све од себе да му остане вјерна, али то је значило да је жељела да спава и по неколико пута дневно с Паулом.

Ипак, ни сва његова пажња јој није била довољна, и ускоро је поновно почела да га вара и остала је још једном трудна.

Овог пута, одлучила је да абортира.

До 22. рођендана, Сеји је два пута имала хламидију. Упркос болестима и дјеци која су је чекала код куће, она се сваке ноћи, без изузетка, упуштала у потрагу за новим плијеном.

"Не сјећам се најјасније живота између 25. и 30. године. Моја зависнот је узела маха и све се догађало у некаквој суморној измаглици, која као да је гасила и то мало живота у мени."

У 26. години је поново остала трудна и још једном отишла на абортус, након кога се напила и завршила у кревету с непознатим мушкарцем.

"Не знам на који начин сам успијевала да задржим посао савјетнице. Било ми је врло напорно да задржим контролу у канцеларији, а једном сам чак дозволила својим страстима да завладају и спавала с колегом", прича Сеји и присјећа се једне ситуације кад је заборавила да плати стан, па је дјецу морала да пошаље рођацима.

У 30. је потражила професионалну помоћ и прихватила целибат, а сада тврди да је коначно повратила контролу над својим животом.

"Поносна сам на себе. Програм који сам користила научио ме је да препознам знакове и спријечим саму себе да се поново нађем у паклу. Не планирам да спавам ни са ким у догледно вријеме, а ако случајно сутра наиђем на некога ко ће ме испуњавати и уз кога ћу осјетити праву љубав, што да не?! Сад сам се коначно ослободила зависности."

Упскос опоравку, Сеји се сваког дана буди с осјећајем кривице и горким укусом кајања због живота какав је некада водила.

(Ало)

Коментари / 0

Оставите коментар