НБА: Портланд Јокићу "краде" плеј-оф, Вориорси сигурни!

Кошаркаши Портланда победили су ЛА Лејкерсе са 97:81 и тако од Денвера преузели осму позицију на Западу која води у плеј-оф.

Кошарка 27.03.2017 | 11:45
НБА: Портланд Јокићу "краде" плеј-оф, Вориорси сигурни!
Портланд је лако изашао на крај са ‘Језерџијама’ у ‘Стејплс центру’, а меч је преломљен у трећој деоници коју је добио резултатом 37:24.

Трејл Блејзерси су на полувремену имали вишак од осам поена, потом су додали гас и рутински стигли до осмог места на Западу.

Прескочили су Нагетсе који су поражени од Њу Орлеанса, па ће њихов међусобни дуел у ноћи између уторка и среде у великој мери утицати на одлуку о учеснику плеј-офа.

Најбољи појединац био је Демијен Лилард са 22 поена, 7 скокова и 5 асистенција, пратио га је са 18 поена Алан Креб, док је Си Џеј Меколум постигао 13 поена. Јусуф Нуркић, доскорашњи саиграч нашег Николе Јокића, меч је завршио са 9 поена за 25 минута, уз 13 скокова, четири асистенције, једном украденом лоптом и блокадом.

Код Лејкерса се истакао Деанђело Расел са 22 поена, шест више од Тајлера Ениса.

Голден Стејт је после кризе почео да подиже форму и тријумфом над Мемфисом са 106:94 осигурао предност домаћег терена у плеј-офу. Гризлиси су се добро држали у првом полувремену, али су ‘Ратници’ затегли одбрану у последњих 12 минута и највише захваљујући добром шуту остварили победу.

Предводио их је Клеј Томпсон са 31 поеном (12-18 из игре, 7-11 за три). Стеф Кари је уписао дабл-дабл са 21 поеном и 11 асистенција, а Андре Игудала је постигао 20 поена.

Марк Гасол због повреде левог стопала није играо за Мемфис, у чијим редовима је најефикаснији био Мајк Конли са 29 поена. Зек Рендолф је убацио 15 поена, док је Џамајкл Грин додао 13 поена.

У ноћи између недеље и понедељка Бостон је савладао Мајами са 112:108, док је Индијана лако изашла на крај са Филаделфијом – 107:94.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар