Потрес у Подгорици: Зашто је Будућност отпустила Вилијамса?!

Будућност у уторак увече мора да победи Црвену звезду како не би испала из плејофа АБА лиге, а догађаји у Подгорици пред тај дуел не доприносе утиску о позитивној атмосфери.

Кошарка 27.03.2017 | 16:15
Потрес у Подгорици: Зашто је Будућност отпустила Вилијамса?!
"Шок терапија".

Само, што је у подгоричког верзији из 2017. отказ добио кошаркаш са најзвучнијим именом у екипи, а не тренер, како то обично бива.

Будућност је отпустила америчког плеја Маркуса Вилијамса два дана уочи друге утакмице четвртфиналне серије АБА плејофа са Црвеном звездом, у "Морачи", у којој тим грчког тренера Илијаса Зуроса мора да победи како не би био елиминисан.

"Маркус Вилијамс није више у нашем тиму. То је одлука коју смо донели заједно са људима из клуба. Показао је непоштовање према клубу, према дресу који носи, саиграчима, тренерима, како на паркету, тако и на тренинзима", рекао је Зурос, а преносе "Вијести", али није прецизирао шта је био поступак проблематичног кошаркаша преко ког у Подгорици нису могли да пређу на око 48 сати од почетка можда последње утакмице у АБА лиги ове сезоне.

Вилијамс је у Будућност дошао прошлог лета, након сезоне коју је почео вишемесечном суспензијом због коришћења марихуане у периоду када је први пут носио дрес Црвене звезде (сезона 2014/15). Када му је забрана истекла, леворуки плејмејкер поново је потписао за београдске црвено-беле и прикључио се саиграчима у току сезоне, али је тај покушај "камбека" завршен неславно, па су се две стране на зиму 2016. дефинитивно растале.

Вилијамс је отказ у Црвеној звезди добио у децембру 2015. године, непуна два месеца након поновног покушаја сарадње са тренером Дејаном Радоњићем, а после тога није више играо такмичарску кошарку све до почетка сезоне 2016/17, у којој је добио шансу у Подгорици, користио је и добро и лоше, а онда био отпуштен.

Последњу утакмицу у плаво-белом дресу, популарни "Ем-Вил" одиграо је прошлог викенда у Дворани "Александар Николић", у којој је Будућност с њим на паркету деловала прилично лошије од Будућности с Немањом Гордићем на позицији плејмејкера, што и даље није наводило ни на помисао о томе да би епилог могао да буде отказ.

Вилијамс је тада стао пред новинаре и отворено говорио и о игри свог садашњег тима и о снази генерације црвено-белих којој је и он припадао, а које је освојила "Триплету" пре непуне две сеозоне: АБА лига, Куп Радивоја Кораћа и Суперлига.

У Црној Гори већ се говори о томе да Вилијамс неће напустити земљу, већ само спаковати ствари и спустити се кроз Тунел "Созина" 52 километара дугом деоницом од Подгорице и Бара, где би требало да потпише за Морнар и наступи за тај тим у Црногорској лиги.

Зурос је подгоричким новинарима поручио да више неће говорити о Вилијамсу и тражио да се сви који раде у Будућности и око ње усресреде на четврту утакмицу са Црвеном звездом ове сезоне, у коју "ђетићи" улазе без изједне победе. Заправо, сваки пораз Зуросовог тима од Радоњићевог састава ове сезоне био је обележен двоцифреном разликом у поенима.

"Биће то још једна тешка утакмица", констатовао је Зурос.

"Очекујемо пуну дворану, да нам навијачи дају енергију за победу".

Улазница за овај меч, иначе, кошта седам евра.

"Губили смо фокус просечно десетак минута по мечу и то нас је коштало пораза. Морамо да будемо агресивнији у одбрани. Надам се да сви разумеју да је ово меч на све или ништа, и да ћемо оставити срце на паркету како бисмо победили Звезду", поручио је Грк на крају конференције.

Уторак, "Морача", 20.00 - без Маркуса Вилијамса!

КАРИЈЕРА "ЕМ-ВИЛА"

Вилијамса, својевремено студента Универзитета Конектикат, као 22. пика у првом кругу НБА драфта изабрали су тадашњи Њу Џерси Нетси, за које је наступао од 2006. до 2008. године. Тада је, након сезона са просеком од 6,8 поена и 3,3 асистенције, односно 5,9 поена и 2,6 асистенције, био трејдован у Голден Стејт Вориорсе за условни пик у првој рунди драфта, али се у Оукленду задржао само до марта 2009. када је отпуштен.

То није био крај НБА наступима за играча који је током прве сезоне студирања на "Јукону" једно време био суспендован из кошаркашког тима због лоших оцена на редовним предавањима. У јулу 2009. добио је шансу у Мемфис Гризлисима за које је наступао у Летњој лиги, што му је донело уговор и сезону током које је убацивао 4,3 поена и 2,6 асистенција по утакмици, међутим ту је био крај - од наредне сезоне Вилијамс је постао кошаркашки "глобтротер", који је наступао у Русији (Јенисеј, 2010/11 - Уникс 2011), Кини (Ђијангсу Драгонс, 2011/12), Шпанији (Уникаха, 2012/13), поново Русији (Локомотива, 2013/14), Србији (Црвена звезда, 2014/15) и Црној Гори (Будућност, 2016/17).

Као што се види из наведеног, Вилијамс се само једном у каријери задржао у неком тиму дуже од једне сезоне и то у првом клубу, Нетсима. Од тада, мењао је клубове сваког лета, а три пута и у току саме сезоне, два пута отказом.

МWилл као играч Будућности

АБА лига: 10,3 п / 2,4 с / 6,1 а

Еврокуп: 12.3 п / 1,3 с / 5,1 а

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар