АБА - Будућност пред Звезду: Да покажемо од чега смо саздани!

Подгоричани свесни да их у уторак против Звезде очекује меч "бити или не бити", улогу фаворита препуштају гостима, али верују да имају своје адуте и шансу. Да ли Ви мислите да ће се играти трећа утакмица?

Кошарка 27.03.2017 | 13:45
АБА - Будућност пред Звезду: Да покажемо од чега смо саздани!
Будућност у уторак дочекује Црвену звезду у другом мечу полуфиналне серије АБА лиге. За Подгоричане тај меч значи све или ништа. У случају пораза завршили би учешће у регионалном такмичењу, док би победом изборили "мајсторицу" и нову прилику у Београду.

Будућност меч пред домаћом публиком у "Морачи" не дочекује као фаворит. Ове сезоне црвено-бели играју одлично у Евролиги, у АБА лиги су претрпели само један пораз у регуларном делу сезоне, а против Подгоричана имају скор 3-0.

Звезда је у првом дуелу полуфинала, пре седам дана у Београду, остварила убедљив тријумф (82:67), а у међувремену жестоко се физички и емотивно потрошила у два битна евролигашка меча, у којима је доживела поразе - против Олимпијакоса и Барселоне. Екипа Илијаса Зуроса управо би умор ривала могла да искористи као своју предност, али су свесни да морају да одиграју далеко квалитетније него на првој утакмици.

"Нема много тога да се каже. Сада је време када морамо да покажемо од чега смо саздани. Свако од нас верује да можемо да угрозимо Звезду на терену. Знамо да је ово кључни меч сезоне пред пуном двораном и тако се и спремамо за њега", пренели су црногорски медији изјаву бека Подгоричана Џеј Ар Рејнолдса, који је у Београду пружио слабу партију.

Стручни штаб црногорског шампиона претходних дана озбиљно се бавио припремом за кључни меч ове сезоне.

"Није време да откривамо тактичке варијанте, све ће се видети на терену. Једно је сигурно да нико од нас не прихвата то што смо три пута изгубили убедљиво од Звезде. На мечу у уторак покушаћемо да пронађемо нови квалитет и победимо, што би, ипак, у овом моменту, било изненађење. Али верујемо у наше шансе", рекао је први помоћник Зуроса Игор Ђалетић.

Оно што је извесно да ће "Морача" бити пуна, будући да су већ првог дана продате готове све карте за дуел против Црвене звезде.

Меч Будућност - Црвена звезда игра се у уторак од 20 часова у Подгорици, уз директан ТВ пренос на Арени спорт 1.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар