РЕМ забранио Вучићев спот

Савет Регулаторног тела за електронске медије наложио је медијима да у року од 24х обуставе емитовање предизборног спота у коме се узвикује "Вучићу, педеру".

Србија 17.03.2017 | 19:00
РЕМ забранио Вучићев спот
Како је објављено на сајту РЕМ-а, спот је забрањен јер крши Закон о оглашавању којим се прецизира да "огласна порука не сме да садржи изјаве или визуелно представљање које се може сматрати увредљивим".

По наводима РЕМ-а, спот председничког кандидата забрањен је без обзира на то што је у конкретном случају скандирање потпуно индивидуализовано.

У предизборном споту кандидата Александра Вучића, чија се радња дешава у једном кафићу, на самом крају чује се навијачко скандирање поменуте реченице, које долази са преноса утакмице на телевизији.

Иначе, лидер СНС и премијер Србије Александар Вучић је пре двадесетак дана најавио да ће направити "један посебан спот са 'Вучићу, педеру'" и рекао да је то његова идеја.

"Да вас обавестим, правим један посебан спот, и то је била моја идеја, са 'Вучићу, педеру'. Таман да уживају, да то могу да вичу сваки дан, и то ћу да емитујем највише да виде какве су њихове интелектуалне могућности, програмски капацитети и планови за будућност. Сасвим случајно, а против тих људи немам ништа, случајно нисам то. И то су промашили, то им је изгледа читав програм, другу идеју немају. А ја сам крив што нећу да им се додворавам", рекао је тада Вучић, одговарајући на питања новинара о томе када је снимљен његов спот у авиону и колико је коштала његова израда.

Поводом одлуке РЕМ, огласила се и СНС, која саопштава да ће "поштовати одлуке државних органа, па и РЕМ-а".

"Сматрамо да је та одлука скандалозна и да показује да и даље у РЕМ-у седе они који подржавају бивши досовски режим по сваку цену. Исто тако као и данас, забранили су спот СНС 2012. године", наводе из СНС.

Како се додаје у саопштењу, у РЕМ постоји правило "забранити све спотове СНС", који "једини нису прљави и негативни".

"А да притом оне који су део прљаве кампање и који су негативни, неће ни да погледају", наводи се.



Извор: Бета

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Алан Форд

17.03.2017 18:27

Па нису ни погрешили. Мислим на навијаче.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МУНГОС

18.03.2017 05:29

ОД КОЈЕ ЛИ СИ ТИ КОЗЕ...

Name

МистерНо

17.03.2017 18:30

Вуциц је сам себи забранио спот јер сада људи масовно цитају да је спот забрањен и коментарису и полако им се име вуциц увлаци у подсвјест јер будимо реални ако је РЕМ иста требао забранити то су онда парови у којима мозес цути много горе ствари од вуцицу педеру

ОДГОВОРИТЕ