Србија није џак за ударање!

Србија није џак за ударање, поручио је данас српски премијер Александар Вучић, на самиту премијера западног Балкана у Сарајеву.

Босна и Херцеговина 16.03.2017 | 13:59
Србија није џак за ударање!
Вучић је одмах свима ставио до знања да Србија има достојанство и да не жели да га нико урушава, јер ни Србија то ником не ради.

- Оцигледно је јер многи људи не желе да виде ово као јединствен простор, ми желимо. Србија неће бити дзак за ударање, јер ми то никоме не радимо. Сваку ријеч мјеримо сто пута прије него што било шта кажемо о некој од земаља региона - каже Вучић и додаје да је отварање тржишта западнобалканских земаља од изузетне важности.

- Отварање јединственог тржиста Западног Балкана је за све нас важна ствар и хвала Јоханесу Хану што је то схватио и подржао. Предности таквог тржишта су да од малих расцјепканих тржишта добијемо велико трзисте од 20-так милиона становника - рекао је Вучић.

Како преносе медији, Вучић је даље нагласио да је прије три године у Берлину било ријечи о изградњи ауто-пута Ниш-Приштина-Драч.

-Да ли ми данас сви вјерујемо у ЕУ перспективу? Сви се надамо, али не знам знамо ли исход. Стално се рокови помјерају. У Србији више датуме нико не помиње. Чини ми се да је тако и на многим другим мјестима на Западном Блакану. Волио бих да је европска перспектива нешто јаснија", казао је Вучић.

Говорио је и о шкакљивим темама између балканских земаља.

- Наси односи су добри на скуповима јер тад причамо о економији. Кад се они заврше, онда причамо само о политици, или не причамо уопште. Лијепо је што ћемо да изадјемо са јос једном декларацијом, сто су нам слике са сатанака лијпе, а чим се ово заврши опет ће да буде свађа и сукоба. Молим домаћине да не називају све овде присутне државама, јер ни ја то не радим. У питању је сентимент Србије, и ово не говорим због кампање - алудирао је Вучић на то да се на овом скупу налази и предсједник косовске Владе Иса Мустафа, мада на самиту нема државних симобла самопроглашеног Косова.

У Сарајеву је у току самит премијера региона, а том скупу присуствује и европски комесар за проширење Јаханес Хан. Због самита, али и због српског премијера Сарајево је под великом полицијском опсадом.

(БН/Ало)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Цуј

16.03.2017 13:29

Ма дајте народу да зиве раде гледају своју веселу ви и васи политицки поени!?

ОДГОВОРИТЕ