Srbija nije džak za udaranje!

Srbija nije džak za udaranje, poručio je danas srpski premijer Aleksandar Vučić, na samitu premijera zapadnog Balkana u Sarajevu.

Bosna i Hercegovina 16.03.2017 | 13:59
Srbija nije džak za udaranje!
Vučić je odmah svima stavio do znanja da Srbija ima dostojanstvo i da ne želi da ga niko urušava, jer ni Srbija to nikom ne radi.

- Ocigledno je jer mnogi ljudi ne žele da vide ovo kao jedinstven prostor, mi želimo. Srbija neće biti dzak za udaranje, jer mi to nikome ne radimo. Svaku riječ mjerimo sto puta prije nego što bilo šta kažemo o nekoj od zemalja regiona - kaže Vučić i dodaje da je otvaranje tržišta zapadnobalkanskih zemalja od izuzetne važnosti.

- Otvaranje jedinstvenog tržista Zapadnog Balkana je za sve nas važna stvar i hvala Johanesu Hanu što je to shvatio i podržao. Prednosti takvog tržišta su da od malih rascjepkanih tržišta dobijemo veliko trziste od 20-tak miliona stanovnika - rekao je Vučić.

Kako prenose mediji, Vučić je dalje naglasio da je prije tri godine u Berlinu bilo riječi o izgradnji auto-puta Niš-Priština-Drač.

-Da li mi danas svi vjerujemo u EU perspektivu? Svi se nadamo, ali ne znam znamo li ishod. Stalno se rokovi pomjeraju. U Srbiji više datume niko ne pominje. Čini mi se da je tako i na mnogim drugim mjestima na Zapadnom Blakanu. Volio bih da je evropska perspektiva nešto jasnija", kazao je Vučić.

Govorio je i o škakljivim temama između balkanskih zemalja.

- Nasi odnosi su dobri na skupovima jer tad pričamo o ekonomiji. Kad se oni završe, onda pričamo samo o politici, ili ne pričamo uopšte. Lijepo je što ćemo da izadjemo sa jos jednom deklaracijom, sto su nam slike sa satanaka lijpe, a čim se ovo završi opet će da bude svađa i sukoba. Molim domaćine da ne nazivaju sve ovde prisutne državama, jer ni ja to ne radim. U pitanju je sentiment Srbije, i ovo ne govorim zbog kampanje - aludirao je Vučić na to da se na ovom skupu nalazi i predsjednik kosovske Vlade Isa Mustafa, mada na samitu nema državnih simobla samoproglašenog Kosova.

U Sarajevu je u toku samit premijera regiona, a tom skupu prisustvuje i evropski komesar za proširenje Jahanes Han. Zbog samita, ali i zbog srpskog premijera Sarajevo je pod velikom policijskom opsadom.

(BN/Alo)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Cuj

16.03.2017 13:29

Ma dajte narodu da zive rade gledaju svoju veselu vi i vasi politicki poeni!?

ODGOVORITE