Мекларен: Алонсо добија конкурентан болид или нас напушта!

Директор Мекларена се плаши да би шпански возач могао да потражи нову средину уколико му се не обезбеди квалитетно возило.

Остали спортови 18.03.2017 | 14:15
Мекларен: Алонсо добија конкурентан болид или нас напушта!
За директора Мекларена, Ерика Булијеа више нема места играријама. Издало га је стрпљење с Хондом, а и плаши се да се исто не деси и у глави Фернанда Алонса. Наиме, он сматра да би шпански возач могао да потражи нову средину уколико му се не обезбеди квалитетно возило.

„Фернандо је заиста искрен према нама, исто као што смо и ми према њему. Прво је желео да види каква су нова возила за наступајућу сезону и каква су нова правила. Мислим да му се свидја нови концепт. Он жели да буде конкурентан и свету и себи покаже да је талентован“, рекао је Булије о Алонсу који је освојио две шампионске титуле, 2005. и 2006. госине.

„Једноставно морамо да будемо конкурентни, ако желимо да Алонсо буде срећан. Ако ми то будемо, биће и он задовољан, али ако не будемо, онда ће он донети своју одлуку“, прича Булије, да би након тога одговорио на питање које се тицало гласина које кажу даАлонсо одлази из Мекларена.

„Увек се о томе прича. Рекао сам да му морамо обезбедити конкурентан болид. Без обзира на све, једноставно је тако“, закључио је Ерик Булије причу о шпанском аутомобилисти и преговорима о новом уговору за Шпанца који је по вестима из стручног штаба британске екипе у припреми. Судећи по новом развоју ситуације на релацији Мекларен - Хонда, делује да ће популарни Фернандо три пута размислити око новог уговора, али и да ће можда раскинути и постојећи због проблематичне погонске јединице коју Хонда за сада не успева да поправи.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар