Јапан у чуду од посјете саудијског краља

Када је краљ Салман бин Абдулазиз ел Сауд слетео у Јапан, људи су остали запањени његовом делегацијом и пртљагом од чак 500 тона! Са авиона је сишао у једном од два златна лифта.

Информационе технологије 15.03.2017 | 09:17
Јапан у чуду од посјете саудијског краља
Четвородневна посета, која је почела у недељу, део је месец дана дугог обиласка Азије од стране саудијске краљевске породице, која жели да види искуства других земаља и како на најбољи начин да разграна своју привреду и смањи зависност од производње нафте.

Краљевска делегација стигла је у Јапан путујући у десет авиона, а толико је била бројна да јапански званичници до слетања нису знали тачан број људи који ће стићи.

У припреми за посету, резервисано је 1.200 соба у токијским најбољим хотелима.

У поређењу са посетом Индонезији, краљ Салман је подигао улоге. У Џакарти се возио у две лимузине. У Токију, читава флота од 500 лимузина ангажована је за потребе Саудијаца.

„Одржавање луксузних аутомобила је високо и нема велике сталне потребе за таквим возилима. Због тога нисмо могли да пронађемо довољан број у Токију, па смо морали да почнемо да прикупљамо возила из префектура Канагава и Саитама, као и из региона Токај“, пренео је лист Асахи Шимбун речи свог извора.

Док је боравио у Индонезији, саудијски краљ имао је и посебно купатило направљено унутар џамије, као и још једно унутар парламента.

РТС
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

путовалка

17.03.2017 23:32

Све сто су му ставили, ја бих у двије путовалке јер он у ствари то лико и користи.

ОДГОВОРИТЕ