Воља Срба не смије бити игнорисана

Посланик Клуба Европа нација и слобода у Европском парламенту Едуард Феранд из француске странке Национални фронт сматра да у БиХ приликом доношења било каквих одлука воља српског народа и Републике Српске не смије бити игнорисана.

Босна и Херцеговина 07.03.2017 | 09:45
Воља Срба не смије бити игнорисана
Феранд је истакао да то сада није случај и да то треба измјенити како би постојећи проблеми били превазиђени.

"Сасвим је сигурно да представници ЕУ врше притисак да се постигне договор, али без консултовања са свим народима и њиховим представницима. То су радили и раније и то треба бити заустављено", рекао је Феранд за "Глас Српске".

Он је додао да ЕУ жели и ради на томе да се повећа моћ Сарајева, односно централне власти у БиХ, те да су Срби највише на удару у БиХ, а Бошњаци и Хрвати желе ићи у смјеру приступања ЕУ да би остварили властите интересе и ништа друго.

"Што се нас тиче, Република Српска је слободан и суверен ентитет. Њен глас је глас потпуне суверености и то треба сви да уважавају", поручио је Феранд.

Он је оцијенио да ЕУ и УН јединим званичним представницима БиХ сматрају званичнике заједничке власти и Савјета министара, чиме иноришу Српску, српски народ и његове представнике - што није у реду.

Феранд је током недавне расправе у Европском парламенту о резолуцији о БиХ упозорио да је дошло вријеме да Српска у БиХ буде у позицији да брани свој идентитет и оцијенио да су Бошњаци главни проблем за ЕУ, те да у БиХ постоји проблем радикалног исламизма у чијем развоју је дјеловао већински бошњачки ентитет.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ХМ

07.03.2017 09:19

Како му се колега до њега смије или зачуџено посматра излагање. То је то лицемјерство и лажне патриоте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реци

07.03.2017 10:28

Не мозес тразити само од једне стране да буде добар или одлицан дјак а од себе правити будалу кад ти падне на памет

Name

Игор

07.03.2017 13:03

Мало кеша и рекао би он сваста. Ради цовјек за паре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брлее

07.03.2017 22:07

Добро је , нека има и оваквих, да не оптузују србе за распад Yуге, ипак је примјетио да је исламски радикализам много опаснији.

ОДГОВОРИТЕ