Volja Srba ne smije biti ignorisana

Poslanik Kluba Evropa nacija i sloboda u Evropskom parlamentu Eduard Ferand iz francuske stranke Nacionalni front smatra da u BiH prilikom donošenja bilo kakvih odluka volja srpskog naroda i Republike Srpske ne smije biti ignorisana.

Bosna i Hercegovina 07.03.2017 | 09:45
Volja Srba ne smije biti ignorisana
Ferand je istakao da to sada nije slučaj i da to treba izmjeniti kako bi postojeći problemi bili prevaziđeni.

"Sasvim je sigurno da predstavnici EU vrše pritisak da se postigne dogovor, ali bez konsultovanja sa svim narodima i njihovim predstavnicima. To su radili i ranije i to treba biti zaustavljeno", rekao je Ferand za "Glas Srpske".

On je dodao da EU želi i radi na tome da se poveća moć Sarajeva, odnosno centralne vlasti u BiH, te da su Srbi najviše na udaru u BiH, a Bošnjaci i Hrvati žele ići u smjeru pristupanja EU da bi ostvarili vlastite interese i ništa drugo.

"Što se nas tiče, Republika Srpska je slobodan i suveren entitet. NJen glas je glas potpune suverenosti i to treba svi da uvažavaju", poručio je Ferand.

On je ocijenio da EU i UN jedinim zvaničnim predstavnicima BiH smatraju zvaničnike zajedničke vlasti i Savjeta ministara, čime inorišu Srpsku, srpski narod i njegove predstavnike - što nije u redu.

Ferand je tokom nedavne rasprave u Evropskom parlamentu o rezoluciji o BiH upozorio da je došlo vrijeme da Srpska u BiH bude u poziciji da brani svoj identitet i ocijenio da su Bošnjaci glavni problem za EU, te da u BiH postoji problem radikalnog islamizma u čijem razvoju je djelovao većinski bošnjački entitet.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

ХМ

07.03.2017 09:19

Како му се колега до њега смије или зачуџено посматра излагање. То је то лицемјерство и лажне патриоте.

ODGOVORITE
Name

Reci

07.03.2017 10:28

Ne mozes traziti samo od jedne strane da bude dobar ili odlican djak a od sebe praviti budalu kad ti padne na pamet

Name

Igor

07.03.2017 13:03

Malo keša i rekao bi on svasta. Radi covjek za pare.

ODGOVORITE
Name

Brlee

07.03.2017 22:07

Dobro je , neka ima i ovakvih, da ne optuzuju srbe za raspad Yuge, ipak je primjetio da je islamski radikalizam mnogo opasniji.

ODGOVORITE