Мајке у Ц. Гори не одустају од захтјева

Око стотину корисница накнада за мајке остало је претходне ноћи на плочнику испред Скупштине Црне Горе настављајући протест због смањења накнада за 25 одсто, које добијају по основу рођења троје и више дјеце.

Регион 04.03.2017 | 16:23
Мајке у Ц. Гори не одустају од захтјева
Предсједник црногорске владе Душко Марковић поручио је мајкама да иду кући, додајући да нема тог притиска који може промијенити одлуку Владе.

"Нека иду кућама, код своје дјеце. Нема тог притиска који може промијенити одлуку Владе", рекао је Марковић.

Марковић је додао да је и ова влада као и претходна веома сензибилна према ономе што су социјалне потребе становништва, па и ове категорије грађана.

"Али на овај начин не могу добити нека додатна права која су већ сада дефинисана", закључио је он.

Кориснице накнада су у петак позвале Уставни суд да се огласи и поручиле да су доживотне накнаде њихова стечена права и позвале посланике који су изгласали закон о смањењу накнада да поднесу оставке.

Чланица Координационог одбора, Жељка Савковић рекла је да сви знају да пара у Црној Гори има.

Како је истакла, упркос томе што је најављена киша за недељу, мајке неће одустати од окупљања.

Извор: Агенције
 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

пирмо пирмо

04.03.2017 15:38

Класична превара од стране владеДонијелу одлуку .увели их у права .мајке родиле трече дијете кад су се прерачунале неке одустале и од посла а сад ни тамо ни вамо.Е то ти је балкан једни донесу други укину и очекују страни капитал??ал у к.....У свијету сви закони важе макар 10-15 год и имају прелазни период до укидања и увођења нових.

ОДГОВОРИТЕ