Majke u C. Gori ne odustaju od zahtjeva

Oko stotinu korisnica naknada za majke ostalo je prethodne noći na pločniku ispred Skupštine Crne Gore nastavljajući protest zbog smanjenja naknada za 25 odsto, koje dobijaju po osnovu rođenja troje i više djece.

Region 04.03.2017 | 16:23
Majke u C. Gori ne odustaju od zahtjeva
Predsjednik crnogorske vlade Duško Marković poručio je majkama da idu kući, dodajući da nema tog pritiska koji može promijeniti odluku Vlade.

"Neka idu kućama, kod svoje djece. Nema tog pritiska koji može promijeniti odluku Vlade", rekao je Marković.

Marković je dodao da je i ova vlada kao i prethodna veoma senzibilna prema onome što su socijalne potrebe stanovništva, pa i ove kategorije građana.

"Ali na ovaj način ne mogu dobiti neka dodatna prava koja su već sada definisana", zaključio je on.

Korisnice naknada su u petak pozvale Ustavni sud da se oglasi i poručile da su doživotne naknade njihova stečena prava i pozvale poslanike koji su izglasali zakon o smanjenju naknada da podnesu ostavke.

Članica Koordinacionog odbora, Željka Savković rekla je da svi znaju da para u Crnoj Gori ima.

Kako je istakla, uprkos tome što je najavljena kiša za nedelju, majke neće odustati od okupljanja.

Izvor: Agencije
 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

pirmo pirmo

04.03.2017 15:38

Klasična prevara od strane vladeDonijelu odluku .uveli ih u prava .majke rodile treče dijete kad su se preračunale neke odustale i od posla a sad ni tamo ni vamo.E to ti je balkan jedni donesu drugi ukinu i očekuju strani kapital??al u k.....U svijetu svi zakoni važe makar 10-15 god i imaju prelazni period do ukidanja i uvođenja novih.

ODGOVORITE