Само опуштено – Дајмлеровцима је “фриц” закон!

Из табора Луиса Хамилтона и Валтерија Ботаса са промоције Сребрне стреле поручују да нису муљали са огибљењем, а да Фераријеве оптужбе ФИА слободно може да разјасни.

Остали спортови 26.02.2017 | 13:15
Само опуштено – Дајмлеровцима је “фриц” закон!
Екипа Мерцедес АМГ Петронаса не страхује да би њен трик везан за уградњу контроверзног “фриц” система ослањања могао да падне пред судом ФИА федерације. На промоцији Сребрне стреле, “w 08” која је одржана јуче на стази Силверстоун о томе је говорио Алдо Коста, директор инжењерског тима Дајмлерове Ф1 мисије.

“Од прошле, па све до ове године правила везана за систем суспензије нису мењана. Онда, све што је било правно јуче, остаје на снази и данас. Пошто нема никаквих правних тачака по којима видимо проблем, тим тражи од ФИА федерације јазјашњење”, рекао је Алдо Костаалудирајући на Фераријеву тужбу која се односи на дефакто недоказане инсинуације по којима Мерцедес на мала врата уваљује забрањен “фриц” систем повезивања огибљења предње и задње осовине болида.

“Било је дискусија током састанака око техничке регулације између развојних директора неколико тимова и ФИА федерације да се разјасне сумње уколико их има. Ништа друго се није десило. Нема никаквих конкретних промена у односу на прошлу сезону, а то је фино за нас и чини да будемо мирни”, закључио је Алдо Коста своју причу крај “w 08” болида.

Битно је на крају рећи мада смо о новинама у свету Ф1 правила збиља детаљно писали, да нови хомологизацијски прописи знатно редефинишу инжењеринг болида пре свега на пољу аеродинамике. Конструкционо, а на конкретном примеру Сребрне стреле види се да су се нова возила знатно угојила, нарасла по свим осама у односу на возила из 2016. године.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар