Samo opušteno – Dajmlerovcima je “fric” zakon!

Iz tabora Luisa Hamiltona i Valterija Botasa sa promocije Srebrne strele poručuju da nisu muljali sa ogibljenjem, a da Ferarijeve optužbe FIA slobodno može da razjasni.

Ostali sportovi 26.02.2017 | 13:15
Samo opušteno – Dajmlerovcima je “fric” zakon!
Ekipa Mercedes AMG Petronasa ne strahuje da bi njen trik vezan za ugradnju kontroverznog “fric” sistema oslanjanja mogao da padne pred sudom FIA federacije. Na promociji Srebrne strele, “w 08” koja je održana juče na stazi Silverstoun o tome je govorio Aldo Kosta, direktor inženjerskog tima Dajmlerove F1 misije.

“Od prošle, pa sve do ove godine pravila vezana za sistem suspenzije nisu menjana. Onda, sve što je bilo pravno juče, ostaje na snazi i danas. Pošto nema nikakvih pravnih tačaka po kojima vidimo problem, tim traži od FIA federacije jazjašnjenje”, rekao je Aldo Kostaaludirajući na Ferarijevu tužbu koja se odnosi na defakto nedokazane insinuacije po kojima Mercedes na mala vrata uvaljuje zabranjen “fric” sistem povezivanja ogibljenja prednje i zadnje osovine bolida.

“Bilo je diskusija tokom sastanaka oko tehničke regulacije između razvojnih direktora nekoliko timova i FIA federacije da se razjasne sumnje ukoliko ih ima. Ništa drugo se nije desilo. Nema nikakvih konkretnih promena u odnosu na prošlu sezonu, a to je fino za nas i čini da budemo mirni”, zaključio je Aldo Kosta svoju priču kraj “w 08” bolida.

Bitno je na kraju reći mada smo o novinama u svetu F1 pravila zbilja detaljno pisali, da novi homologizacijski propisi znatno redefinišu inženjering bolida pre svega na polju aerodinamike. Konstrukciono, a na konkretnom primeru Srebrne strele vidi se da su se nova vozila znatno ugojila, narasla po svim osama u odnosu na vozila iz 2016. godine.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar