Мендешов хормонски коктел за раст Лација: Мбапе, Невес, Бакали...

Италијански медији брује о потенцијалним појачањима римског клуба. . .

Фудбал 26.02.2017 | 18:30
Мендешов хормонски коктел за раст Лација: Мбапе, Невес, Бакали...
Председник Клаудио Лотито више пута је у јавности осликаван као шкртица кад је у питању издвајање средстава за појачања. Као и многе газде широм света њему профит императив, па највише воли да купи јефтино и прода што скупље. Али већ је ударио у свој плафон, а са уласком кинеских милиона у Милан и Интер биће му још теже од лета. Стога Лотито тражи партнера. А кад је трговина фудбалериа у питању мало је оних толико умешних попут португалског суперагента Жоржа Мендеша.

Медији на Апенинима већ месецима пишу да је Мендеш “ушао“ у Бјанкоселесте и да би предстојећи прелазни рок требало да буде тај у коме ће Лацио почети да убире плодове новоформираног партнерства.  Летошњи долазак Валаса за 8.000.000 евра из Браге био је само почетак, мада је јануарска мета Анвар Ел Гази завршила у Лилу.

А ко су нови Мендешови пикови за Лацио?

Кеита Балде скоро сигурно иде, па се тражи замена у нападу. Балдеова продаја ће обезбедити новац за појачања јер он није јефтин, а сасвим је могуће да клупску касу оплемени и Стефан де Фрај, који је на мети многих енглеских клубова.

Коријере у данашњем издању наводи и на које би играче могао да буде утрошен новац од тих продаја. За напад Франсиско Саореш познатији као Тикињо, који је крајем јануара из Виторије Гимараеш стигао у Порто и на три утакмице у Примеири постигао четири гола. Проблем је што му уговор истиче тек 2021, а Порто не продаје јефтино.

Друга опција је Монакова сензација Килијан Мбапе, али он ће вероватно бити још скупљи пошто су га Кнежеви и пре одличне партије против Манчестер Ситија проценили на више од 15.000.000 евра, а сада може да буде само скупљи. Плус што цена сваким даном само расте.

По крилима: Закарија Бакали из Валенсије или још један Монаков играч Томас Лемар с тим да и он макар тренутно делује као превелик залогај за Лацио с обзиром да има бројне понуде из Енглеске. Али ако Мендеш процени да би му Рим био добра одскочна даска за даље кораке - све је могуће. Притом, воле менаџери кад играчи често мењају клубове. Само да капље од процената.

За одбрану опет Монако и Жемерсон, а у вези Данило из Стандарда из Лијежа и Рубен Невес, још један играч Порта. Примећујете шаблон?

Питање је само шта ће од свега овога Римљани и Мендеш успети да изведу.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар