Mendešov hormonski koktel za rast Lacija: Mbape, Neves, Bakali...

Italijanski mediji bruje o potencijalnim pojačanjima rimskog kluba. . .

Fudbal 26.02.2017 | 18:30
Mendešov hormonski koktel za rast Lacija: Mbape, Neves, Bakali...
Predsednik Klaudio Lotito više puta je u javnosti oslikavan kao škrtica kad je u pitanju izdvajanje sredstava za pojačanja. Kao i mnoge gazde širom sveta njemu profit imperativ, pa najviše voli da kupi jeftino i proda što skuplje. Ali već je udario u svoj plafon, a sa ulaskom kineskih miliona u Milan i Inter biće mu još teže od leta. Stoga Lotito traži partnera. A kad je trgovina fudbaleria u pitanju malo je onih toliko umešnih poput portugalskog superagenta Žorža Mendeša.

Mediji na Apeninima već mesecima pišu da je Mendeš “ušao“ u Bjankoseleste i da bi predstojeći prelazni rok trebalo da bude taj u kome će Lacio početi da ubire plodove novoformiranog partnerstva.  Letošnji dolazak Valasa za 8.000.000 evra iz Brage bio je samo početak, mada je januarska meta Anvar El Gazi završila u Lilu.

A ko su novi Mendešovi pikovi za Lacio?

Keita Balde skoro sigurno ide, pa se traži zamena u napadu. Baldeova prodaja će obezbediti novac za pojačanja jer on nije jeftin, a sasvim je moguće da klupsku kasu oplemeni i Stefan de Fraj, koji je na meti mnogih engleskih klubova.

Korijere u današnjem izdanju navodi i na koje bi igrače mogao da bude utrošen novac od tih prodaja. Za napad Fransisko Saoreš poznatiji kao Tikinjo, koji je krajem januara iz Vitorije Gimaraeš stigao u Porto i na tri utakmice u Primeiri postigao četiri gola. Problem je što mu ugovor ističe tek 2021, a Porto ne prodaje jeftino.

Druga opcija je Monakova senzacija Kilijan Mbape, ali on će verovatno biti još skuplji pošto su ga Kneževi i pre odlične partije protiv Mančester Sitija procenili na više od 15.000.000 evra, a sada može da bude samo skuplji. Plus što cena svakim danom samo raste.

Po krilima: Zakarija Bakali iz Valensije ili još jedan Monakov igrač Tomas Lemar s tim da i on makar trenutno deluje kao prevelik zalogaj za Lacio s obzirom da ima brojne ponude iz Engleske. Ali ako Mendeš proceni da bi mu Rim bio dobra odskočna daska za dalje korake - sve je moguće. Pritom, vole menadžeri kad igrači često menjaju klubove. Samo da kaplje od procenata.

Za odbranu opet Monako i Žemerson, a u vezi Danilo iz Standarda iz Liježa i Ruben Neves, još jedan igrač Porta. Primećujete šablon?

Pitanje je samo šta će od svega ovoga Rimljani i Mendeš uspeti da izvedu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar