Мото ГП: Маркез против Вињалеса – имамо ли фикс за дуел сезоне?!

Шпански ГП војници се боре у јапанском рату Јамахе и Хонде. . .

Остали спортови 26.02.2017 | 11:45
Мото ГП: Маркез против Вињалеса – имамо ли фикс за дуел сезоне?!
Све што се десило на Филип Ајленду, а тиче се такозваног ухођења Меверика Вињалеса од стране Марка Маркеза добија и другу димензију. Угледни светски магазини су целу причу о којој смо већ писали подигли на виши ниво. Шпанска Марка је у својој колумни пренела Маркезов став о Вињалесовим врлинама!

„Меверик је веома брз. Не би требало то да нас занима, морамо се фокусирати на нашу брзину“, рекао је Маркез, а онда је покренута лавина питања. Специјализована спортска штампа нарочито у Шпанији прогнозира да ће шампиону највећа претња бити управо земљак из редова Мовистар Јамахе.

У тим нагађањима, нема Хорхеа Лоренца! Валентино Роси је и даље омиљена тема у свим комбинацијама.

Свиђало се то коме или не, изгледа да у ГП свету веома битну улогу игра рат између Јамахе и Хонде. Шпанци су у том рату сврстани на обе стране, па Марка пише о квалитетним круговима Меверика Вињалеса које је на Филип Ајленду у неку руку покварио Марк Маркез.

Зато би на основу првих тестова из Малезије и Аустралије могли да закључимо да ћемо се ове сезоне врло често двоумити око типовања за пласман на подијум. Сигурица је једино да ће се Вињалес веома често налазити као сигуран кандидат за освајање одличја.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар