Moto GP: Markez protiv Vinjalesa – imamo li fiks za duel sezone?!

Španski GP vojnici se bore u japanskom ratu Jamahe i Honde. . .

Ostali sportovi 26.02.2017 | 11:45
Moto GP: Markez protiv Vinjalesa – imamo li fiks za duel sezone?!
Sve što se desilo na Filip Ajlendu, a tiče se takozvanog uhođenja Meverika Vinjalesa od strane Marka Markeza dobija i drugu dimenziju. Ugledni svetski magazini su celu priču o kojoj smo već pisali podigli na viši nivo. Španska Marka je u svojoj kolumni prenela Markezov stav o Vinjalesovim vrlinama!

„Meverik je veoma brz. Ne bi trebalo to da nas zanima, moramo se fokusirati na našu brzinu“, rekao je Markez, a onda je pokrenuta lavina pitanja. Specijalizovana sportska štampa naročito u Španiji prognozira da će šampionu najveća pretnja biti upravo zemljak iz redova Movistar Jamahe.

U tim nagađanjima, nema Horhea Lorenca! Valentino Rosi je i dalje omiljena tema u svim kombinacijama.

Sviđalo se to kome ili ne, izgleda da u GP svetu veoma bitnu ulogu igra rat između Jamahe i Honde. Španci su u tom ratu svrstani na obe strane, pa Marka piše o kvalitetnim krugovima Meverika Vinjalesa koje je na Filip Ajlendu u neku ruku pokvario Mark Markez.

Zato bi na osnovu prvih testova iz Malezije i Australije mogli da zaključimo da ćemo se ove sezone vrlo često dvoumiti oko tipovanja za plasman na podijum. Sigurica je jedino da će se Vinjales veoma često nalaziti kao siguran kandidat za osvajanje odličja.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar