Прича: Од појачања за 30.000.000 до играња за аматере...!

Прича о највећем промашају Пари Сен Жермена. . .  Даме и господо, Гжегож Криховјак. . .

Фудбал 26.02.2017 | 20:30
Прича: Од појачања за 30.000.000 до играња за аматере...!
Необична ситуација јесте, али новост у каријери Гжегожа Криховјаканије. Везиста Светаца синоћ је имао необично издање у дресу резервног тима Пари Сен Жермена, којем је помогао да савлада аматерски тим Бержерак (2:1) у тренинг кампу француског шампиона.

Тај меч дошао је само дан након што је Пољак затражио од тренера Емерија да га пребаци у други тим, како би одржао форму и могао да буде фит за наступе у дресу репрезентације који га очекују у марту. 

У његовој домовини јавност се већ брине и пита - шта је са њим?

„Навијачи се надају да ће што пре напустити Париз. Сигурно је да не гледамо тренутно Криховјака, који је лидер репрезентације Пољске и који је играо фантастично у Севиљи. То је и зато што га свлачионица у Паризу нимало не воли, а угрожено му је и место на клупи“, каже пољски новинр Бартош Зимковски.  

Од 21. децембра и повреде Светаца над Лоријеном, Криховјак није одиграо ниједан минут за шампионе Француске. Чудна чињеница, поготово за човека за којег су прошлог лета платили чак 30.000.000 евра. Био је то посао који је реализовао његов тренер из Севиље Унај Емери, али су га у Паризу с радошћу прихватили, јер су га знали одраније из млађих категорија Бордоа и наступа у првом тиму Ремса. 

Међутим, само 16 утакмица и 907 минута било је довољно Криховјаку да падне на испиту у Граду светлости.

„Све је ствар конкуренције. Причао сам са њим, као што радим са свим играчима, али тренутно је у тиму паклена конкуренција. Ту је Адриен Рабио којег је врло тешко слонити из тима. Гжегорж мора да буде спреман да игра када ми буде потребан и зато иде у аматерску лигу“,објаснио је јуче тренер Емери.

На синоћној утакмици било је пориметно да Пољаку недостаје ритам. На нивоу на којем је играо са резервама, немогуће га је замислити да би у скорије време могао да се врати у први тим ПСЖ-а.

Унај Емери није успео ни да убеди Криховјака у јануару да прихвати трансфер у Интер, јер је стамени везиста одлучио да остане да се бори за место.

„Емери тврди да Гжегож има само проблем са прилагођавањем, али је чињеница да Пољак ни у Севиљи под његовим надзором није успевао да веже више од две успешне утакмице“, шушкају извори блиски Пари Сен Жермену.

Унутар клуба професионализам везисте се не доводи у питање. Он је уредно тренирао са првим тимом, нормално, без проблема. Само једном је у Лиги 1 ове сезоне везао два узастопна старта, а тренутно плаћа цену за лоше партије у поразима од Монпељеа и Генгана, који су се догодили пре Божића. Није се прославио ни у поразима од Монака и Тулуза где је доспео на зуб стручног штаба, а посебно очајан био је у новембарском ремију са Арсеналом (2:2) у Лиги шампиона, када је био далеко испод нивоа у односу на саиграче.

Криховјакова ситуација слична је као и са Хесеом Родргиезом, којег Емери такође није успео да уклопи у нову средину. 

Да ли треба очекивати одлазак Криховјака на лето? Извори блиски фудбалеру кажу да се он и даље нада да би ситуација могла да се промени у догледно време и да остане део Светаца и следеће сезоне. Одлука о томе пашће тек када се заврши ова такмичарска година.

Иначе, Криховјак синоћ није остао дуго на стадиону на којем је наступио с аматерима. Пре него што је ушао у свој скупоцени аутомобил одбио је да разговара са медијима што само говори да у његовом распореду више нема времена за причу. али, видећемо докле ће га све то довести...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар