Priča: Od pojačanja za 30.000.000 do igranja za amatere...!

Priča o najvećem promašaju Pari Sen Žermena. . .  Dame i gospodo, Gžegož Krihovjak. . .

Fudbal 26.02.2017 | 20:30
Priča: Od pojačanja za 30.000.000 do igranja za amatere...!
Neobična situacija jeste, ali novost u karijeri Gžegoža Krihovjakanije. Vezista Svetaca sinoć je imao neobično izdanje u dresu rezervnog tima Pari Sen Žermena, kojem je pomogao da savlada amaterski tim Beržerak (2:1) u trening kampu francuskog šampiona.

Taj meč došao je samo dan nakon što je Poljak zatražio od trenera Emerija da ga prebaci u drugi tim, kako bi održao formu i mogao da bude fit za nastupe u dresu reprezentacije koji ga očekuju u martu. 

U njegovoj domovini javnost se već brine i pita - šta je sa njim?

„Navijači se nadaju da će što pre napustiti Pariz. Sigurno je da ne gledamo trenutno Krihovjaka, koji je lider reprezentacije Poljske i koji je igrao fantastično u Sevilji. To je i zato što ga svlačionica u Parizu nimalo ne voli, a ugroženo mu je i mesto na klupi“, kaže poljski novinr Bartoš Zimkovski.  

Od 21. decembra i povrede Svetaca nad Lorijenom, Krihovjak nije odigrao nijedan minut za šampione Francuske. Čudna činjenica, pogotovo za čoveka za kojeg su prošlog leta platili čak 30.000.000 evra. Bio je to posao koji je realizovao njegov trener iz Sevilje Unaj Emeri, ali su ga u Parizu s radošću prihvatili, jer su ga znali odranije iz mlađih kategorija Bordoa i nastupa u prvom timu Remsa. 

Međutim, samo 16 utakmica i 907 minuta bilo je dovoljno Krihovjaku da padne na ispitu u Gradu svetlosti.

„Sve je stvar konkurencije. Pričao sam sa njim, kao što radim sa svim igračima, ali trenutno je u timu paklena konkurencija. Tu je Adrien Rabio kojeg je vrlo teško sloniti iz tima. Gžegorž mora da bude spreman da igra kada mi bude potreban i zato ide u amatersku ligu“,objasnio je juče trener Emeri.

Na sinoćnoj utakmici bilo je porimetno da Poljaku nedostaje ritam. Na nivou na kojem je igrao sa rezervama, nemoguće ga je zamisliti da bi u skorije vreme mogao da se vrati u prvi tim PSŽ-a.

Unaj Emeri nije uspeo ni da ubedi Krihovjaka u januaru da prihvati transfer u Inter, jer je stameni vezista odlučio da ostane da se bori za mesto.

„Emeri tvrdi da Gžegož ima samo problem sa prilagođavanjem, ali je činjenica da Poljak ni u Sevilji pod njegovim nadzorom nije uspevao da veže više od dve uspešne utakmice“, šuškaju izvori bliski Pari Sen Žermenu.

Unutar kluba profesionalizam veziste se ne dovodi u pitanje. On je uredno trenirao sa prvim timom, normalno, bez problema. Samo jednom je u Ligi 1 ove sezone vezao dva uzastopna starta, a trenutno plaća cenu za loše partije u porazima od Monpeljea i Gengana, koji su se dogodili pre Božića. Nije se proslavio ni u porazima od Monaka i Tuluza gde je dospeo na zub stručnog štaba, a posebno očajan bio je u novembarskom remiju sa Arsenalom (2:2) u Ligi šampiona, kada je bio daleko ispod nivoa u odnosu na saigrače.

Krihovjakova situacija slična je kao i sa Heseom Rodrgiezom, kojeg Emeri takođe nije uspeo da uklopi u novu sredinu. 

Da li treba očekivati odlazak Krihovjaka na leto? Izvori bliski fudbaleru kažu da se on i dalje nada da bi situacija mogla da se promeni u dogledno vreme i da ostane deo Svetaca i sledeće sezone. Odluka o tome pašće tek kada se završi ova takmičarska godina.

Inače, Krihovjak sinoć nije ostao dugo na stadionu na kojem je nastupio s amaterima. Pre nego što je ušao u svoj skupoceni automobil odbio je da razgovara sa medijima što samo govori da u njegovom rasporedu više nema vremena za priču. ali, videćemo dokle će ga sve to dovesti...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar