Одгођено суђење у случају ''Сребреница''

Виши суд у Београду одгодио је за 20. март суђење осморици оптужених у случају "Сребреница".

Србија 13.02.2017 | 18:33
Одгођено суђење у случају ''Сребреница''
Разлог за одгађање је, како наводе београдски медији, то што нови правни заступник оптуженог Драгомира Паровића, адвокат Владан Стефановић, није био у могућности да се упозна о списима предмета и припреми одбрану за свог клијента.

За ратни злочин против цивилног становништва у саизвршилаштву оптужени су Недељко Милидраговић, Алекса Голијанин, Миливоје Батиница, Александар Дачевић, Боро Милетић, Јован Петровић, Драгомир Паровић и Видослав Васић.

Оптужница Тужилаштва за ратне злочине терети ова лица да су заједно са непознатим припадницима Специјалне бригаде Републике Српске у халама земљорадничке задруге и око њих у мјесту Кравица, у јулу 1995. године, учествовали у убиству више стотина муслимана.

Суђење је почело 6. фебруара, а оптужени, који се бране са слободе, у предистражном поступку изјаснили су се да нису криви за дјела за која их терети оптужница. 

Извор: Срна

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Додо

13.02.2017 17:54

Убили се сами?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгутин

13.02.2017 20:19

А добро кажите нам ви бошњаци како требамо да поступамо са онима који направише злочин у Кравици?И кажите нам како смемо да се од вас бранимо убудуће кад нас будете нападали и шта смемо,а шта не смемо да користимо да вас том приликом не би озледили?

Name

Драгутин

13.02.2017 19:55

Па вас бошњаке је тада насамарио Алија и ваш командант Насер Орић.А Орић као бранио бошњаке,а после први кидно кад је видио да су Срби надјачали.А бошњаци га славе као хероја,а он кидно.Распитај те се бошњаци мало више ко је био:Обилић,Синђелић,Танаско Рајић...како су бранили још тада свој народ,то су људи који не беже то су прави јунаци.Па Гаврило Принцип стоји и пуца у Фердинанда,а не бежи?А ваш Насер прво правио злочине према Србима у Кравици,а нико не реагује у свету због тога,бошњаци зелене беретке увидели еј па ово можемо да наставимо даље,кад су после Срби стисли бошњаке тзв.Армију БиХ први командант њихов Орић побеже,које је то јунаштво,па ми Срби сетимо се мајора Гавриловића никад своје оставили нисмо као ви бошњаци што радите,а ви још славите Насера Орића уместо први ви да му судите што вас је оставио на цедилу и издо и продао.Еј бошњаци освестите се,не дајте да вас обмањују лажима, опасуљите се коначно крајње је време.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

14.02.2017 06:45

која си ти будалетина! хајд ок све сто си написао али писес на тексту у којем се прица о томе КАКО СРБИ СУДЕ СРБИМА који су поцинили "злоцин" над муслимана и о томе немас ама бас ниста реци ... сваста!