Odgođeno suđenje u slučaju ''Srebrenica''

Viši sud u Beogradu odgodio je za 20. mart suđenje osmorici optuženih u slučaju "Srebrenica".

Srbija 13.02.2017 | 18:33
Odgođeno suđenje u slučaju ''Srebrenica''
Razlog za odgađanje je, kako navode beogradski mediji, to što novi pravni zastupnik optuženog Dragomira Parovića, advokat Vladan Stefanović, nije bio u mogućnosti da se upozna o spisima predmeta i pripremi odbranu za svog klijenta.

Za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u saizvršilaštvu optuženi su Nedeljko Milidragović, Aleksa Golijanin, Milivoje Batinica, Aleksandar Dačević, Boro Miletić, Jovan Petrović, Dragomir Parović i Vidoslav Vasić.

Optužnica Tužilaštva za ratne zločine tereti ova lica da su zajedno sa nepoznatim pripadnicima Specijalne brigade Republike Srpske u halama zemljoradničke zadruge i oko njih u mjestu Kravica, u julu 1995. godine, učestvovali u ubistvu više stotina muslimana.

Suđenje je počelo 6. februara, a optuženi, koji se brane sa slobode, u predistražnom postupku izjasnili su se da nisu krivi za djela za koja ih tereti optužnica. 

Izvor: Srna

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Dodo

13.02.2017 17:54

Ubili se sami?

ODGOVORITE
Name

Dragutin

13.02.2017 20:19

A dobro kažite nam vi bošnjaci kako trebamo da postupamo sa onima koji napraviše zločin u Kravici?I kažite nam kako smemo da se od vas branimo ubuduće kad nas budete napadali i šta smemo,a šta ne smemo da koristimo da vas tom prilikom ne bi ozledili?

Name

Dragutin

13.02.2017 19:55

Pa vas bošnjake je tada nasamario Alija i vaš komandant Naser Orić.A Orić kao branio bošnjake,a posle prvi kidno kad je vidio da su Srbi nadjačali.A bošnjaci ga slave kao heroja,a on kidno.Raspitaj te se bošnjaci malo više ko je bio:Obilić,Sinđelić,Tanasko Rajić...kako su branili još tada svoj narod,to su ljudi koji ne beže to su pravi junaci.Pa Gavrilo Princip stoji i puca u Ferdinanda,a ne beži?A vaš Naser prvo pravio zločine prema Srbima u Kravici,a niko ne reaguje u svetu zbog toga,bošnjaci zelene beretke uvideli ej pa ovo možemo da nastavimo dalje,kad su posle Srbi stisli bošnjake tzv.Armiju BiH prvi komandant njihov Orić pobeže,koje je to junaštvo,pa mi Srbi setimo se majora Gavrilovića nikad svoje ostavili nismo kao vi bošnjaci što radite,a vi još slavite Nasera Orića umesto prvi vi da mu sudite što vas je ostavio na cedilu i izdo i prodao.Ej bošnjaci osvestite se,ne dajte da vas obmanjuju lažima, opasuljite se konačno krajnje je vreme.

ODGOVORITE
Name

Bole

14.02.2017 06:45

koja si ti budaletina! hajd ok sve sto si napisao ali pises na tekstu u kojem se prica o tome KAKO SRBI SUDE SRBIMA koji su pocinili "zlocin" nad muslimana i o tome nemas ama bas nista reci ... svasta!