ИТА: Јуве руши редом, Џеко промашио пенал, па дао за побједу, Интер лако!

Рома у гостима савладала Кротоне. Џеко се обрукао, па се "извадио".  Фудбалери Интера савладали су Емполи (2:0) у 24. колу Серије А, Торино српског тренера Синише Михајловића водио је 5:0 против Пескаре, уз гол Адема Љајића, а онда је у 15 минута примио чак три поготка.  Јуве руши редом, Игуаин стигао Џека! Шампион Италије забележио је 20. победу у 24 кола Серије А и сигурним кораком граби ка одбрани "скудета". Асистенција Ђуричића у преокрету Сампдорије.

Фудбал 13.02.2017 | 08:30
ИТА: Јуве руши редом, Џеко промашио пенал, па дао за побједу, Интер лако!
Фудбалери Роме оправдали су улогу фаворита против претпоследњег Кротонеа у Серији А.

Славили су победу у гостима 2:0 и за лидером Јувентусом, који има и меч мање заостају четири бода.

Прву велику прилику за вођство Рома је имала у 16. минуту када је одбрана домаћих скривила пенал над Салахом. Најбољи стрелац Серије А Един Џеко узео је лопту, али боље да није. Промашио је цели гол. Његов други промашени пенал ове сезоне.

Вођство Роми обезбедио је Рађа Нианголан у финишу првог полувремена.

Ипак, у 77. минуту, Џеко се искупио, јер је погодио. Био је то 18. гол најбољег стрелца Серије А ове сезоне. Асистент је био Салах.

Џеко је имао још једну одличну шансу, али је у 55. минуту погодио пречку.

Интер је у недјељу поподне забиљежио 14. побједу ове сезоне у Серији А и показао да није одустао од пласмана у квалификације за Лигу шампиона.

Милански тим је од самог почетка утакмице 24. кола наметнуо жесток темпо и нападао према голу Лукаша Скорупског, који је већ у 10. минуту био на "мукама" послије ударца Родрига Паласија.

Ипак, у 14. минуту пољски голман је морао да вади лопту из мреже послије гужве у казненом простору. Након једне лопте у "бунар" Едер је грудима са пар метара затресао мрежу Емполија - 1:0.

Имали су изабраници Стефана Пиолија до одласка на одмор још неколико повољних прилика, али се у одлучујућим моментима нису снашли Роберто Гаљардини и Данило Д'Амбросио.

Почетком другог полувремена, тачније у 53. минуту, Емполи је могао да изједначи преко репрезентативца Босне и Херцеговине Радета Крунића, који се нашао "очи у очи" са Самиром Хандановићем, али је словеначки голман одлично одбранио.

Казна за промашај услиједио је само минут касније - Едер је сјајно центрирао на другу стативу, а Антонио Кандрева из прве повисио на 2:0 и овјерио нова три бода за клуб са "Ђузепе Меаце".

Торино је комплетан посао против "фењераша" Пескаре завршио послије 15 минута кад је на семафору "Олимпијског стадиона" писало 3:0 након погодака Јага Фалкеа, Арлинда Ајетија и Андрее Белотија.

За сат времена игре "бикови" српског тренера Синише Михајловића су комплетирали "петарду", а један од погодака постигао је и интернационалац из Србије Адем Љајић. Био је то Љајићев шести гол ове сезоне.

У посљедњих 15 минута утакмице "фењераш" је успио да постигне чак три гола - најприје је Ајети аутоголом смањио, да би потом Ахмад Бенали са два поготка поставио коначних 5:3.

Нападач Кјева Роберто Инглезе је "хет-триком" против Сасуола (1:3) осигурао гостујућу побједу "летећим магарцима", а идентичним резултатом бодове у гостима освојила је и Аталанта у Палерму (1:3).

Јуве руши редом, Игуаин стигао Џека! Шампион Италије забележио је 20. победу у 24 кола Серије А и сигурним кораком граби ка одбрани "скудета". Асистенција Ђуричића у преокрету Сампдорије.

Пораз од Фиорентине 15. јануара и поред тога шест победа у Серији А без примљеног гола! То је биланс екипе Јувентуса од почетка 2017. године.

У недељу увече на Сардинији, торински црно-бели савладали су Каљари резултатом 0:2 (0:1).

Као и много пута на гостујућим стадионима ове сезоне, човек одлуке био је Аргентинац Гонзало Игуаин, стрелац оба поготка. У 36. минуту је избегао офсајд замку на пас Клаудија Маркизија и рутински пребацио бразилског голмана Рафаела - 0:1.

Већ почетком другог дела меча Игуаин је одлучио победника на стадиону "Сент Елија". После контре, коју је по десној страни повукао Хуан Квадрадо, асистирао му је земљак Пауло Дибала за 0:2.

Био је то 18. гол Аргентинца у Серији А 2016/17, којим се изједначио на првом месту листе стрелаца са Босанцем Едином Џеком. Центарфор Роме је раније у недељу промашио пенал, а онда затресао мрежу Кротонеа (0:2).

Каљари је средином другог полувремена остао са играчем мање, због другог жутог картона Никола Бареле, али је и тако хендикепиран покушавао да постигне барем почасни погодак.

Нису били далеко од тога, али је капитен Јувеа Ђанлуиђи Буфон и са "40+" један од најбољих голмана планете.

За разлику од мање-више рутинске побједе Јувеа у Каљарију, у Ђенови је виђено много више узбуђења.

Голом Блерима Џемаилија Болоња је до 81. минута водила против Сампдорије, али је домаћин завршницу на стадиону "Луиђи Ферарис" одиграо као у трансу и стигао до девете првенствене побједе - 3:1.

Луис Муријел је изједначио из пенала, а већ у наредном нападу се за преокрет постарао чешки нападач Патрик Шик, на асистенцију ФИлипа Ђуричића.

Победу, трећу везану за Сампдорију, "оверио" је аутоголом Сенегалац Ибрахим Мбаје.

РЕЗУЛТАТИ 24. КОЛА:

Кротоне - Рома 0:2 (0:1)
/Наинголан 40, Џеко 77/

Интер - Емполи 2:0 (1:0)
/Едер 14, Кандрева 54/

Палермо - Аталанта 1:3 (1:2)
/Чочев 41 - Конти 19, Гомез 26, Кристанте 79/

Сасуоло - Кјево 1:3 (1:1)
/Матри 24 - Инглезе 39, 56, 67/

Торино - Пескара 5:3 (3:0)
/Фалке 2, Ајети 9, Белоти 15, 61, Љајић 53 - Ајети 73аг, Бенали 75, 83/

Сампдорија - Болоња 3:1 (0:1)
/Муриел 81п, Шик 83, Мбаје 88аг - Џемаили 18/

Каљари - Јувентус 0:2 (0:1)
/Игуаин 36, 47/

у понедељак:

Лацио - Милан 20.45

одиграно у суботу:

Фиорентина - Удинезе 3:0 (1:0)
/Валеро 41, Бабакар 62, Бернардески 80п/

у петак:

Наполи - Ђенова 2:0 (0:0)
/Зјелински 50, Ђакерини 58/

ТАБЕЛА: Јувентус 60, Рома 53, Наполи 51, Интер 45, Аталанта 45, Лацио (-1) 43, Милан (-1) 40, Фиорентина 40, Торино 35, Сампдорија 33, Кјево 32, Удинезе 29, Сасуоло 27, Болоња 27, Каљари 27, Ђенова 25, Емполи 22, Палермо 14, Кротоне 13, Пескара 9.

Извор: мондо.ба/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар