Брашанац поручио навијачима Бетиса...

И у Партизану ми је требало мало времена... "Играо сам 11 година у Партизану и сада је све различито. Срећан сам после првих пет месеци овде, играо сам против јаких тимова као што су Реал Мадрид, Севиља, Валенсија и Атлетико Мадрид", рекао је српски везиста.

Фудбал 09.02.2017 | 09:00
Брашанац поручио навијачима Бетиса...
Повреда рамена одаљила је Дарка Брашанца месец дана од терена, па ће сада морати још јаче да ради како би се што пре вратио у стартну поставу Бетиса.

Навијачи популарних Бетикоса су изузетно везани за клуб, па тако од сваког новог играча очекују да одмах направи разлику на терену. Тако је и са Дарком Брашанцем, који у самом граду на најбољи начин осећа емоцију коју присталице зелено-белих осећају према свом клубу.

Универзални везиста поручује да се осећа добро, тренира већ четири-пет дана и може да игра утакмице. Дислокација рамена није била нимало наивна, али болова више нема, па се вратио нормалним клупским обавезама и потпуном уживању у новој средини, на коју се експресно привикао.

"Веома сам срећан, Севиља је прелеп град. Веома је топло, али ја се осећам лепо овде. Бетис је сјајан клуб, са великом историјом и сјајним навијачима. Моја породица је такође веома срећна, овде су самном и сви се осећамо угодно. Пре неколико дана сам постао отац, када завршим тренинг одлазим кући код супруге и детета. Он је рођен овде у Севиљи, тако да је дете Бетиса. Не могу много да спавам, јер руча на свака три сата, али моја супруга је стално са њим. Ту су и моји родитељи, који нам помажу много, тако да нема проблема. Сада ми је у граду много боље, боље познајем ресторане и знам шта и где ручам, тако да све иде у правом смеру", поручује Брашанац у великом интервјуу за сајт Бетиса.

Шта је представљало највеће изненађење по доласку у нову средину?

"Навијачи. Где год да одем, у куповину, ресторан, шопинг центар, они су увек ту. Бетис је велики клуб и увек можете да пронађете његове навијаче. Они ме препознају и питају ме за фотографију и аутограм, увек се осећа љубав према клубу. У Београду се то такође дешава, али не толико као овде. Београд је већи, а тамо такође постоје два велика ривала, са великим дербијем, али овде људи увек траже фотографију, аутограм или дрес".

Наравно, Шпанце интересује поређење вечитог са Севиљано дербијем.

"Увек кажем како сам веома срећан јер сам имао прилику да играм дерби између Црвене звезде и Партизана, а сада Бетис - Севиља, та два дербија су међу 10 највећих на свету. Српски дерби је много агресивнији, овде можете да видите навијаче Севиље и Бетиса заједно на улици, у Србији је то много теже. У Београду имате 10 навијача Звезде са једне и 10 навијача Партизана са друге стране, а раздваја их полиција. Сјајан дерби, баш као овај у Севиљи. Знам шта та утакмица значи за Бетис, навијаче и нас саме".

Посебан квалитет 24-годишњег везисте је то што може да игра на више позиција у везном реду.

"Играм у оба смера, али ми не одговара улога "десетке" , у Србији сам играо више на позицијама "шест" и "осам", волим да играм оно што сам играо против Валенсије. Али, ово је моја прва година у клубу и другој држави. Играо сам 11 година у Партизану и сада је све различито. Срећан сам после првих пет месеци овде, играо сам против јаких тимова као што су Реал Мадрид, Севиља, Валенсија и Атлетико Мадрид. Морамо да радимо још више и мислим да у будућности Бетис може да игра још боље".

Када навијачи Бетиса могу да очекују најбоље партије Дарка Брашанца.

"Када сам почињао у Партизану, такође ми је било мало времена, као и свим новим играчима. Време је потребно, али сваки дан радим најбоље што могу. Стигао сам у августу, када је тим већ одиграо два првенствена меча, али задовољан сам својим првим месецима овде".

Прелазак у Шпанију је стигао у последњем тренутку, јер је већ кренуо на прегледе у Гимараеш.

"Не умем све то да објасним на Шпанском (а-ха-ха). Када сам напустио Србију отишао сам за Португалију, а тамо су ми увече рекли да ме жели Бетис и рекао сам да желим у Шпанију.Тада је све било завршено. Задовољан сам овде, као и са људима који су у клубу. У периоду док са 12-13 дана био у болници, људи из клуба су желели да помогну мојој жени и мојој породици. За сваког играча је важно да може да размишља само о фудбалу".

За крај је било једно веома занимљиво питање - шта Брашанцу недостаје да би био играч као у Партизану.

"Више утакмица и да надокнадим време које сам пропустио. Играо сам против Валенсије, Гранаде и Севиље, а онда сам био месец дана ван терена. Потпом је уследио меч са Сосиједадом, а онда поново месец дана паузе. Морам да наставим да радим, срећан сам на тренинзима и то је најважниоје. Увек желим да играм, то је жеља сваког играча. Ипак, овде сам пет месеци, а већ сам играо 10 или 12 утакмица за клуб и то је добро за почетак. Најважније је да сам срећан на утакмицама и тренинзима. То је важно јер када играте против Атлетика и Хихона потребно је да будете смирени. Моја породица је овде и ја сам срећан", рекао је Брашанац.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар