Европска федерација суспендовала БГ маратон!

Портпарол Европске атлетике (ЕА) Џејмс Малиген потврдио је за Н1 да су активности Београдског маратона суспендоване због дуговања, а рок је крај фебруара.

Остали спортови 06.02.2017 | 20:15
Европска федерација суспендовала БГ маратон!
Београдски маратон претходно је саопштио да су "дугогодишњи, осведочени непријатељи БГ маратона обавестили домаћу јавност о финансијским проблемима које има предузеће Београдски маратон", због чега му је, наводно, Европска атлетика одузела лиценцу“.

"Европска Атлетика у септембру прошле године постала је свесна да постоје одредјени проблеми у вези са дуговањима. Тада смо суспендовали сваку даљу активност Београдског маратона, подршку и промоцију трке са наше стране. Таква је ситуација све од септембра, а сада смо Београдски маратон избрисали и из Календара ЕА предстојећих догадјаја. И суспензија даље промоције од стране Европске атлетике, али и не наводјење трке у Каледндару остају на снази све док не добијемо чврсте доказе да су проблеми решени. Чекамо повратну информацију Београдског маратона, а рок је крај фебруара"”, објаснио је Малиген у телефонској изјави за Н1.

Из предузећа Београдски маратон поручили су да уз потпуну сагласност и по договору са Европском атлетиком, решавају постојеће проблеме, те да само одржавање догадјаја није доведено у питање.

"Није нова вест да предузеће Београдски маратон има заостале финанијске обавезе. О разлозима за то, као и о нашем плану решавања тих проблема - упознати су сви они којих се те наше обавезе тичу, укљућујући и Европску атлетику. Али, јесте вест да су финансијска потраживања Београдског маратона вишеструко већа од наших обавеза, да је Београдски маратон тужио свог највећег дужника и по том питању чекамо судски епилог, а да се против Београдског маратона не води ни један судски поступак за наплату потраживања”", наведено је у саопштењу Београдског маратона.

Из Београдског маратона најавили су да ће овогодишњи јубиларни 30. маратон бити одржан 22. априла 2017. и да ће бити "најбољи и најмасовнији у својој дугогодишњој историји".

Како се наводи, досад је пријављено 4.500 учесника маратонске и полумаратонске трке из 58 земаља света са свих континената, а организатори очекују 8.000 учесника.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар